İçiciler açıklansın!

“Binlerce kilometre öteden gelip Ortadoğu coğrafyasına müdahale edenlere, bu coğrafyanın kanını ve petrolünü içenlere tek cümle söyleyemeyenler bugün Türkiye’yi eleştiri konusu yapıyorlar.” Böyle buyurmuş “bana diktatör bile diyorlar, ben diktatör olsam bana diktatör diyeni asardım” diyen
zat.

Çok heyecan verici. Kim ola ki kastettiği? Binlerce kilometre öteden gelen kan içiciler kim? Amerikanın yerli halkları? Eskimolar? Amazonlar’ın Yanömamöleri?

Bulmaca gibi oldu şimdi. Kimi işaret ettiği anlaşılmazsa Fethullah Gülen bile üzerine alınır, alın size yeni bir kriz, kardeş kavgasında yeni bir sayfa!
Hem unutulmasın, 6 Eylül’de Erdoğan, Olimpiyatlar için ağırlık koymaya Arjantin’e gidecek. İster misiniz 2010’daki gibi bir kriz daha olsun ve Buenos Aires’te “bize kan içici dedin” diyerek Tayyip’i protesto etsinler?

Suriye, Mısır, Lübnan, İran filan derken al sana bir “düşman” daha!

İyisi mi, lafına sahip çıksın ve açıklasın şu binlerce kilometre uzaktan gelenleri…

Teorik olarak, binlerce kilometre uzaktan gelip de Ortadoğu’da kan ve petrol içen İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri… Teorik olarak.
Ancak kendisine diktatör denmesini içine sindiremeyen ve diktatör olsa böyle diyenleri asacak olan zat yaşamı boyunca teoriyi, bilimi, özellikle tarihi, fiziği ve de matematiği altüst ettiğinden emin olamıyoruz. Üstelik ABD ve İngiltere, herkesi kendine düşman eden iktidarın en kritik destekçisi. Sormazlar mı “sen kan içicilerle stratejik ortaklık mı yapıyorsun” diye.

Ha, biz sormayız. Hep beraber içtiklerini, ortaklık için birbirlerine çok yakıştıklarını biliriz.

Birbirlerinin ne mal olduklarını bildiklerini de biliriz.

Birbirini sevmez bunlar. Güvenmezler de… Obama “eh ulen ben sana gösteririm” diyordur muhakkak. Ankara’da ise ırkçı esprilerin gırla gittiğinden emin olabilirsiniz. Gırla giden, büyük biraderin kulağına da gidiyordur elbet.

O, onun kirli çamaşırını o, onun açığını elinde tutar.

Sonunda güçlü ortak kazanır ama…

Bizimkisi şansını zorlamaya karar verdi, kendisinden daha iyi bir içici bulamayacaklarına güvenerek sallıyor da sallıyor.

Lakin…

Bu saatten sonra, çiftesini yiyeceği kahrolası emperyalistler de olsa, bu halk diktatör denmesine kızan zata sahip çıkmaz, “oh olsun” der. Hatta arkasından içer, “şerefine” bile der.

Bizden uyarması. İyisi mi, yol yakınken çıksın “uzaylıları kastetmiştim” desin.