Hileyi abartmayalım, lütfen

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “seçimlerde ciddi boyutlarda hile yapılmadığı”nı söylemiş. Çok doğru. İstanbul ve Ankara da zaten küçük birer kasaba, buralarda her sandıkta hile yapılsa boyutu ne olabilir ki!

Ciddi boyutları düşünmeye, hayal etmeye çalışıyorum. Her sandığa sadece iki sahte seçmen eklense, 400 binlik bir sayıya ulaşılıyor. Bu ortalamayı tutturmuşlar mıdır? Tutturmuşlardır. Yüzde 1 sadece bu yöntemle elde edilebiliyor. Ama ne yapalım ki, boyut küçük, küçücük!

Anadolu’da birçok yerleşimde sandıklarda sadece ve sadece AKP’li görevliler vardı. “Ciddi boyutlarda hile yapılmayacağı”nı tahmin ettiklerinden olsa gerek, CHP’li görevliler çoğunlukla sandığa geç gelip, erken terk etti. Bizzat tanığıyım, sandık kurulu başkanları oy kullanma sırasında kral, resmen kral! Yalnız kaldıklarında ya da kimse ses çıkarmadığında istediklerini yaptılar.

Metropollerde oy kullananlarla birlikte paravanın arkasına geçmeye cüret edenlerin gözden ırak bölgelerde neler yapabileceğini düşünün. Ama nasılsa “boyut küçük”…

Seçmenlerin kayıtlarının silinmesi, sahte oy pusulaları, mükerrer oy kullanımı, başkalarının yerine oy verme, kullanılan oyların kaçırılması hatta yakılması, sandıklara el konulması… Ciddi değil. Boyut anlamında…

Ben bu açıklamadan çok etkilendim. CHP’nin normalleşme konusunda ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Diktatör muhtemelen “ağız tadıylan faşizm maşizm getiremeyeceğiz bu ülkeye” diye hayıflanıyordur. Bu kadar eğilip bükülen bir anamuhalefet partisi karşısında ne yapabilir ki!

Ülkücü, MHP’li, faşist denen Mansur Yavaş ve binlerce kişi iki gündür gasp edilen başkanlık için ölümüne kavga ederken “ciddi boyutlarda hile yapılmadı” demek, bu kavganın da meşruiyetini azaltmak demek.

Bütün mesele şu: “Ciddi boyutlarda hile yapıldı” derseniz, gereğini yapmak durumundasınız. Gereği, seçimlerin meşruiyetini sorgulamaktır.

Bu işlerine gelmiyor.

Ben olsam diktatörün yerine, bir yolunu bulur, birkaç yeri daha alır, CHP’ye bir tek İzmir’i bırakırdım. Nasılsa ciddi boyutlara ulaşmıyor!

Dün de yazdım, AKP’nin asıl başarısı, bu seçimi ve seçim sonuçlarını kabul ettirebilmesindedir. Evet, başarılıdır, çünkü hile, demagoji, çarpıtma konusunda kimse bu partiyi durduramamaktadır.

Halk işte bunu kabullenmiyor.

Haziran Direnişi ruhu geriye dönerek CHP’yi mücadele etmeye zorluyor. Ciddi hile yok diyen Gürsel Tekin bile, kolları sıvamış ciddi ciddi uğraşıyor Ankara’yı Melih’ten almak için.

İlginç bir ülke burası, gerçekten ilginç.

Ciddi boyutlarda…