Diren Erdoğan!

“Tayyip’in Haziran Direnişi’nin lideri olduğu”nu söylemiştik şakayla karışık. Aynı politikaları bir başka liderle uygulamaya soksaydı AKP, bu kadar büyük tepki ortaya çıkmazdı anlamında… Öte yandan Erdoğan’sız bir AKP’nin karşıdevrimci misyonunu bu denli başarıyla sürdüremeyeceği de açıktı.

Bana göre Erdoğan, kişisel misyonunu da tamamladı. Bundan ötesinin pek mümkün olmadığını herkes gördü, kendi anlamamakta ısrar ediyor. Halbuki bunca sürede yaptıklarıyla kendisine güvenen güçlerin gönlünde taht kurmuştu. Bakmayın siz şimdi üstüne attıkları çiziğe…

Emperyalist merkezler, özellikle ABD, yeşili bir yana Türkiye’nin güçlü sermayedarları ve bütün cemaatler Tayyip Erdoğan’a teşekkür borçlu. Daha önce pek de mümkün görmedikleri işleri ancak ve ancak sınırsız özgüvene sahip, deyim yerindeyse cahil cesaretine sahip birisi yapabilirdi. Ama her şeyi tadında bırakmak gerek.

Ölçüsüzlüğüyle sistemin sigortalarını attırmış, o ise hâlâ “tepem attı” modunda!

Ölçüsüzlük ve yolsuzluk arasındaki bağı unutmayalım.

Ölçüsüz gericilik, ölçüsüz piyasacılık, ölçüsüz işbirlikçilik.

Bu ne demektir?

Bu, “nasılsa benden beklenen budur” diyerek açılma, saçılma, hiç sakınmadan iş bitimektir.

Bütün bunlar olup biterken sırtı sıvazlandıkça zaten şişkin olan egosu zirve yapmış ve kontrolden çıkmıştır.

Oysa, biraz kafayı çalıştırsa, uluslararası sermayenin, elemanları “suça teşvik”le kontrol ettiğini anlardı. Sakla suçu, gelir zamanı!

İşte bu nedenle diktatör artık dikiş tutmaz. Halkbankası biter, yargıdaki rezillikler ortalığa saçılır. Bir gün Bilal ertesi gün Emine manşete yerleşir. İçişleri Bakanı ile meşgulken, Hariciye Nazırı’nı kaybediverir.

Direnir direnmesine ama, kimse bu kadar ağır yara alan bir siyasetçiye yatırım yapmaz, onunla devam etmeyi göze almaz. Yaraladıklarına göre, vazgeçtiler.

O dirensin, vazgeçmesin!

Halkı bir kez daha kiniyle, ayarsızlığıyla ayağa kaldırsın. Çünkü bu haliyle Türkiye tarihin en kör gözüm parmağına operasyonuna tabi tutulacak, “Tayyip’siz Tayyip düzeni” projesi yürürlüğe sokulacak. Bu oyunun bozulması biraz da Tayyip’in performansına bağlı.

Biz başkaları gibi Amerikan yardımı istemiyoruz, Tayyip’in yardımına ihtiyacımız var!

Fazla sürmez, direntayyip!