2012’ye değil, 2010’a hazırlanın!

KENTİN SESİ - SAMSUN Yazıları

2012… Roland Emmerich'in filmi… Bu filme göre peş peşe gelen doğal afetlerle insanlığın sonu gelecek, 2012'de Güneş sistemindeki gezegenler aynı hizaya dizilerek felaketlerin tetikleyicisi olacakmış. 'Nibiru' veya 'Gezegen x'in Dünya'ya çarpacağı söylentisine dayanan 2012 filminde ABD ne yapıp edip felaketten paçayı sıyırıyor.

Hollywood, kıyametin senaryosunu yapar da, bizimkiler durur mu? Maya'ların takvimine göre dünyanın sonunu anlatan Hollywood’un '2012'sine, bir de yerli rakip çıkmış: 'Dabbe 2'... Filmde ürpertici efektlerle Kuran-ı Kerim'e göre kıyametin nasıl kopacağı anlatılıyormuş. Yönetmen Hasan Karacadağ, iddialı konuşmuş:”Korkuyu iliklerinizde hissedeceksiniz!” Bunun için Hasan Bey’in filmine ihtiyaç yok ki… Tayyip’in Amerika- Türkiye ortak yapımı çevirdiği ekşın filmi izlerken milletçe zaten korkudan tir tir titriyoruz. Karacadağ Dabbe 1, Dabbe 2, Tayyip de Darbe 1, Darbe 2… çeke çeke gidiyor. Durmak yok, filme devam! Her darbe böğrümüze böğrümüze vuruyor. Bu filmdeki kötü adamların yanında Erol Taş, Pamuk Prenses kalır.

Sünnet olurken korkudan İstiklal Marşı okuyan bir çocuk vardı. Milletçe topyekun o sünnet çocuğu gibi olduk işte… Toplu sünnet şöleni yapıyorlar bize. “Açılım” diyorlar, “aç evladım acımayacak” diye söz veriyorlar, biz de iyi bi’şey yapacaklar sanıp açıyoruz. Sağdıç Amerika, sünnetçi Tayyip bizi soytarılarla oyalayıp kesip kesip atıyorlar. Hani acımayacaktı şaşkalozluğu içinde bakarken biz, ''Senin sünnet yemeğinde pilava bundan katacaklar, niahahah!'' diye sırıtıyorlar yüzümüze… Dualarla ilahilerle kesenleri, değil İstiklal Marşı, Amerikan Marşı bile okusanız durduramıyorsunuz. Kafaya koymuşlar bir kere açanı kesecekler.

2012’yi bilmem ama bizim kıyamet kopmak üzere… Onun için siz boşverin 2012’yi, 2010’a hazırlanın! Maya takvimine değil, işçi sınıfının ve emekçilerin takvimine bakın siz… O takvimin Türkiyeli aklı TKP, işçi ve emekçilere “2010’a hazırlan” demişti. Toplumsal gerilimlerin giderek arttığı, siyasi tansiyonun habire yükseldiği Türkiye’de, AKP tarafından temsil edilen piyasacı, işbirlikçi, gerici zihniyetin emekçileri sürüklediği felaket ve kıyametten kurtuluşun, ancak sosyalizm bayrağını yükseltmekle mümkün olacağını işaret etmişti Türkiye Komünist Partisi... Bırakın 2012’yi, 2010’a bakın gözlerinizi yıldızlara değil, ayaklarınızın bastığı bu toprağa dikin. Bu toprakların üstünde, bu acılı coğrafyada deremizin taşıyla deremizin kuşunu vuranlara bakın. Bırakın 2012’yi, 2010’a hazırlanın!

Daha dün Samsun’da toprağa verdik Tuzla'dan, Gemtis Tersanesi'nden cenazesi gelen Ercan Sancar'ı… 43 yaşındaki üç çocuk babası Ercan’ın işsiz gittiği Örencik köyüne cansız dönen ölü gözbebeklerine bakın. Geçen yıl yine Tuzla’da ölen 21 yaşındaki Emrah Varol’u unutmayın. Ve düşünün, Samsun’un köylüklerinden neden çok sayıda gencin ölesiye Tuzla'da çalıştığını… Samsun’da tarımı ve tütünü bitirenlerin, binleri işsizliğe, göçe, taşerona ve ölüme kurban edenlerin kimler olduğunu düşünün. Tersanelerde, hastanelerde taşeron işçilerin gencecik bedenlerini ölüme ve yoksulluğa köle edenleri bulun. Bırakın 2012’yi, 2010’a hazırlanın!

TEKEL'e bağlı sigara fabrikalarının özelleştirilmesiyle Diyarbakır, Adıyaman, Muş, Bitlis, İzmir, Adana, Hatay, İskenderun, Tokatlı TEKEL işçileri gibi fabrikaları kapatılıp sokağa atılacak Samsunlu Yaprak Tütün işçilerine bakın. 1000 işçinin çocuklarına ekmek götüremeyince kopacak kıyameti düşünün. Sigara fabrikalarını yabancı tekellere satıp, tütün ekimini yasaklayan, yaprak tütün işletmelerini yok eden, 'Bunlar çalışmadan para almak istiyor' diyen Tayyip’i de, 2012’yi de bırakın, 2010’a hazırlanın! Bir de 15 Aralık’taki Ankara Büyük TEKEL mitingine…

Venezuela’da şeker fabrikaları kamulaştırılırken, Türkiye’nin şeker sektöründe dünyanın yıldız ülkesi olması mümkünken, yıldızlara değil, bizde şeker fabrikalarını satana bakın. Samsun Çarşamba da dahil 9 binden fazla şeker işçisi sokağa atılınca kopacak kıyameti düşünün. Satıp satıp ekonomiye canımızı verdirenlerin filmine bakın 2012’ye değil, 2010’a hazırlanın!

İş bırakan binlerce kamu emekçisini, kepenk kapatan binlerce eczacıyı düşünün ve onları hak aradıkları için “Bir ülkede yasaların çiğnenmesine müsaade edilirse, o ülke yolgeçen hanına döner” diyerek işine geldiği zaman arkasına sığındığı yasalarla grev yapan emekçileri tehdit edenleri düşünün. Demokrasi midir teokrasi midir, karar verin de 2010’a hazırlanın!

“Ülkemde büyük mesafeler aldık. 7 yılda bu ülkenin nasıl değiştiğini görmeyecek kadar görme yeteneğini kaybedenler var. Kafasını kuma gömenler var." diyen Tayyip’e deve kuşu olmadığınızı gösterin. 7 yıldır bizim anamızı ağlatanlara “Kör olasın demiyorum, kör olma da gör beni” deyin de bitirin artık şu işi! 2012’ye değil, 2010’a hazırlanın!

“Dinleyin arkadaşlar/Bir atasözümüz var/Biri yer biri bakar/Kıyamet ondan kopar

Kıyamet dedikleri/Ha koptu ha kopacak/Yoksuldan halktan yana/Bir dünya kurulacak”

[email protected]