İsmail Tarman Ortaokulu velileri imam hatip dayatmasına karşı mücadelede kararlı

İstanbul 4. Levent'teki İsmail Tarman Ortaokulunun imam hatipleştirilmesine karşı bir yıldır mücadele eden veliler, direnişlerinin yıl dönümünde bir kez daha okulun önünde toplanarak imam hatip dayatmasına karşı kararlılıklarını sergilediler.

Haber Merkezi

İstanbul 4. Levent'teki İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatipleştirilmesine karşı mücadeleyi sürdüren yurttaşlar mücadelelerinin birinci yıl dönümünde eylem gerçekleştirdiler.  

İsmail Tarman Ortaokulu velileri tarafından yapılan çağrıyla bir araya gelen yurttaşlar ve ilerici kurum temsilcileri, yaptıkları açıklamalarda mücadelenin önemine ve süreceğine vurgu yaptılar.

Beşiktaş’taki İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatipleştirilmek istenmesine karşı, bir yıl önce bugün bir araya gelen öğrenci velileri ve mahalleliler, bu süreç boyunca nöbetler, basın açıklamaları, hukuki müdahaleler ile bu dönüşümü engellemek için bir mücadele ortaya koydular.

Bir yıl içerisinde hukuksuz bir şekilde okul tabelasının indirilmek istenmesi, direniş için kurulan veli masasına saldırı ve usulsüz bir seçimle okul aile birliği yönetiminin ele geçirilme çabası dahil çeşitli baskılara maruz kalan veliler ve mahalleliler mücadeleden vazgeçmedi.

Direnişin birinci yılında veliler, mahalleliler ve farklı ilerici kitle örgütü temsilcilerinin desteği ile düzenlenen basın açıklamasında yaşanan süreç aktarıldı, mücadelenin devam edeceği vurgusu yapıldı.

İmam hatipleştirme girişiminin sadece İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili olmadığı, bütün ülke eğitim sistemi  ve kurumlarının çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaştırıldığının öne çıkarıldığı açıklama, bilimsel eğitim talebinden vazgeçilmeyeceği ve mücadeleye devam edileceği vurgusu ile bitirildi.