İsmail Tarman Ortaokulu velileri eylemde: İmam hatip dayatması bitsin!

İstanbul Levent'teki İsmail Tarman Ortaokulu'nun kademeli olarak imam hatibe dönüştürülmesine itiraz eden veliler ve Konaklar Mahallesi sakinleri bugün okul önünde eylem gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

İstanbul Levent'teki İsmail Tarman Ortaokulu'nun kademeli olarak imam hatibe dönüştürülmesine itiraz eden veliler ve Konaklı Mahallesi sakinleri bugün okul önünde eylem gerçekleştirdi. 

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in de destek verdiği basın açıklamasında "Biz veliler ve Konaklar Mahallesi sakinleri olarak, bu kararın iptali için davamızı açtık. Yanlış karar iptal edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi. 

Açıklamada şöyle denildi:  

"İmza sayımız 7 bine ulaşmıştır. Okulun imam hatibe dönüştürülmesini istemediğimizi tüm yetkililere ilettik. Muhtarımız da karşı görüşünü ilettiği halde, Kaymakamlık ve Valilik imam hatibi bize dayatmaktadır. Beşiktaş ilçesinin imam hatip talebi ve ihtiyacı yoktur. Ortaokula ihtiyaç varken, kız imam hatip lisesi açılmasına karar verilmiştir. Bu yanlış karardan dönülene kadar mücadelemiz sürecektir."