'İmam hatip istemiyoruz' diyen velilere saldırı

Geçtiğimiz Mayıs'ta İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülen Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu'nun 'İmam hatip istemiyoruz' diyen velilerine okulun önünde bulunan 3 kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülen ve o zamandan beri veliler tarafından bu uygulamanın geri çevrilmesi için çalışılan Beşiktaş'taki İsmail Tarman Ortaokulu'nda bugün velilere yönelik saldırı düzenlendi.

Okulun önünde bulunan, okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesinin istenmediği belirtilen pankartı söküp, bu mücadeleyi sürdüren iki kadın veliyi "Burada böyle pankartlar asamazsiniz, astirmayiz" diyerek tehdit edip korkutmaya çalışan grup, velilerin geri adım atmaması üzerine pankartı alarak kaçmaya çalıştı.

Okul önüne gelen polislerin olaya müdahale etmesinin ardından karakola giden veliler saldırganlardan şikayetçi oldu.

soL'a açıklamalarda bulunan İsmail Tarman Ortaokulu velilerinin avukatı Arzu Becerik, "Okul aile birliği seçimi velilerin tümüne haber verilmeden usulsüzce yapılmıştı ve biz de bunun üzerine seçimin yenilenmesi için dava açtık. Bu davada mahkeme bizi haklı buldu. Bugün, Beşiktaş Kaymakamlığı'nın mahkeme kararına itirazının reddedildiği kararı çıktı. Bu karar üzerine okul müdürüyle, seçimin yinelenmesi yönünde konuşmak istememize rağmen kendisi okulda olmadığı için bu görüşmeyi yapamadık. Böyle bir günde bu saldırıyla karşılaşmamızın çok da tesadüfi olmadığı kanısındayız" dedi.