Zaman çocuğu engelli doğacak ailelere seslendi: 'Kürtaj yaptırmayın, Allah'ın imtihanıdır'

Zaman çocuklarının engelli doğacağını öğrenen ailelere, "Kürtaj yolunu tercih etmeyin. Doktorlar yanılabilir" diye seslendi. Zaman yaptığı haberde anne karnındaki bebeğe ruh üflendiğini sakat doğarsa da Allah'ın imtihanı olduğunu ve en önemlisinin de bu imtihanı vermek olduğunu anlatarak gericilik pompaladı.

Zaman gazetesi, “Engelli beklenen çocuklar sağlıklı doğabilir” haberinde, bebeği engelli doğacak aileler kürtaj yolunu tercih etmezse çocuklarının sapasağlam doğabileceğini iddia etti. Zaman bu iddiasını güçlendirmek adına bir doktorun “Evet yanılma yaşanabilir” görüşüne yer vermekle yetinmeyip bir ilahiyatçının da “Sakat doğan çocuğa bakmak imtihandır” sözlerini kullandı.

Zaman’ın gericilik pompaladığı haberinde özetle, “Çocuğunuzun sakat doğacağını öğrenseniz dahi kürtaj yaptırmayın doktorlar yanılabilir, eğer sakat doğarsa da Allah’ın imtihanıdır en önemlisi bu imtihanı verebilmektir” görüşü savunuldu.

"Allah'a teslim olan çift, yavrularının doğacağı günü bekledi"
Haberde çocuklarının sakat doğacağını öğrendikten sonra dünyaya getirmeye karar veren iki ailenin çocuklarının ne kadar sağlıklı doğdukları ve doktorların nasıl yanıldıklarını anlatan hikayelere de yer verildi.

"Engelli bir çocukla zor bir hayat istemeyen ailelere karşın çocuğuna yaşam hakkı tanıyan ailelerin sürprizle karşılaştığı" gibi ifadeler kullanan Zaman, “Allah'a teslim olan çift, ‘Her şeyde bir hayır vardır Allah bize bir evlat verecekse onu büyütmek de bizim vazifemiz’ diyerek yavrularının doğacağı günü bekler ve ona göre hazırlık yapar” diye devam etti. Ailelerin din adına yaşayacakları sıkıntıya katlanması gerektiğini savunan habere inandırıcılık kazandırmak için bir kadın doğum uzmanından da görüş alındı.

Doktor: "Her insan gibi cihaz da yanılabilir"
Kadın Doğum Uzmanı Operatör Dr. Yıldız Tanrıseven doktorların da yanılma durumu olabileceğini vurgulayarak bu tarz vakaların sık sık yaşandığını telaffuz etti. “Her insanda olduğu gibi her cihazda da yanılma yaşanabilir” diyen doktor Tanrıseven, ailelerin çocuğu aldırmadan önce bir kez daha düşünmeleri tavsiyesinde bulunmayı da ihmal etmiyor. Haberde bir psikologun da görüşüne başvuruldu. Psikolog Belkıs Ertürk, “Anne ve baba 'Ben bu ihtimali ne kadar kaldırabilirim? Eğer bu ihtimal varsa bile ben bu sürece ne kadar hazırlıklı olabilirim?' sorusuna birlikte cevap vermeli” diyerek babanın her zamankinden daha fazla anneye destek olması gerektiğini söyledi.

"Anne karnındaki bebeğe ruh üflenir"
Her koşulda kürtaj karşıtlığını savunan Zaman, konuyla ilgili bir de ilahiyatçıdan görüş alarak her şeyden önemli olanın verilecek imtihan olduğunu aktarıp bilimin ruhuna rahmet okutuyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Köse İslam alimlerinin anne karnındaki bebeğin 4 ay 10 gün olduğunda bebeğe ruh üflendiğini söylediğini hatırlattı.

Ailelerden kürtaj süresine kadar bebeğe üflenecek ruhu beklemelerini istediği anlaşılan ilahiyatçının ibretlik sözleri şöyle devam ediyor:

"Allah insanı malıyla imtihan eder. Eşiyle imtihan eder. Anne babasıyla imtihan eder. Bazen bir hastalıkla bazen yaşlılıkla veya bakmakla mükellef olduğu yaşlılarıyla imtihan eder. Bazen sağlam bazen de özürlü bir evladıyla imtihan eder. Önemli olan 'imtihandayız' şuuruyla yaşamak ve imtihanı verebilmektir. Çocuğunu özürlü bekleyen ailelerin her zamankinden daha sabırlı olması gerekir ve unutulmamalı ki anne karnındaki özürlü çocuğun da bir canı var."

Bilim düşmanlığı ve vicdan propagandası da gırla!
Zaman’ın vicdan propagandasına da bir hayli yüklendiği haberinde engelli doğan çocuğu dünyaya getirecek ailenin hangi olanaklarla çocuklarına bakabileceklerini, çalışan anne babanın kreş, özel bakım evleri, sağlık hizmeti gibi yoksunluklara rağmen çocuklarının bakımını nasıl sağlayabilecekleri sorularına yanıt aranmıyor.

Zaman’ın bilimi, insan sağlığını, yaşam koşullarını nasıl hiçe saydığı bir kez daha görülüyor.

(soL - Haber Merkezi)