Suriye ordusu Menbiç merkezine girdi, idari binalara Suriye bayrağı çekildi

Suriye ordusu Menbiç merkezine girildiğini ve idari binalara Suriye bayrağı çekildiğini duyurdu.

Dış Haberler

Suriye ordusunun askeri sevkiyatının yoğunlaşmasının ardıdnan, Menbiç merkezinin ordu kontrolüne geçtiği açıklandı.

Suriye ordusunun açıklamasına göre YPG güçleri bölgeyi Suriye ordusunun kontrolüne verdi.

Açıklamaya göre idari binalara Suriye bayrağı çekildi. Suriye ordusu "Tüm Suriye yurttaşlarının güvenliğini sağlayacağını" duyurdu.

YPG tarafından kontrol edilen bölgeye TSK tarafından operasyon yapılması planlanıyordu. SDG açıklamalarında Suriye ordusunun bölgeyi savunması istenmişti.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Suriye ordusunun Menbiç'e girmesiyle ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, “Kürt bölgelerinin Suriye hükümetinin kontrolüne girmesini memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.

Açıklamada Suriye ordusunun Menbiç'i devralmasının "bölge istikrarı açısından olumlu bir adım" olduğu ifade edildi.

SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ'NDEN TEYİT

Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye Demokratik Güçleri, “Suriye ordusunun Menbic’e girişini teyit ediyor ve Türkiye’nin önündeki yolu kapatmak üzere Şam ile çalıştığımızı belirtiyoruz" dedi.

Gazeteci Hasan Sivri'nin aktardığına göre SDG sözcüsü Cihan Ahmed, Almayadeen TV'ye: ''Bu anlaşma (Menbic anlaşması) Fırat Doğusunda da geçerli'' diye konuştu.

SDG sözcüsü Cihan Ahmed, Sputnik'e yaptığı açıklamadaysa, "Biz ve Suriye rejimi aynı aile gibiyiz. İç sorunlarımızı kendimiz halledebiliriz. Buna çalışıyoruz. Bizim için önemli olan halkın geleceği. Bu ittifak (Menbic) Fırat Doğusu için de geçerli'' diye konuştu.