Filistinlilere yardım eden hahama bıçaklı saldırı

Filistin’de zeytin hasadına yardımcı olan İsrailli haham grubunun lideri, İsrailli olduğu sanılan maskeli bir kişi tarafından taşlı ve bıçaklı saldırıya uğradı.

Dış Haberler

İsrail'de İnsan Hakları için Hahamlar isimli grubun lideri haham Arik Ascherman, Filistinlilere zeytin hasadı için yardım ettiği sırada İsrailli olduğu sanılan maskeli bir kişi tarafından taşlı ve bıçaklı saldırıya uğradı.

Batı Şeria’da bir Yahudi yerleşiminin yakınında gerçekleşen olayın görüntülerinde maskeli saldırganın Ascherman’a bıçak çektiği, elindeki büyük taşla, tekme ve yumruklarla saldırdığı görülüyor.

Grup, son dönemde Yahudi yerleşimcilerin verdiği zarar nedeniyle Filistinlilere yıllık zeytin hasadı için yardımcı oluyor.

Ascherman, Channel 2 TV’ye verdiği mülakatta saldırıyı şöyle tarif etti: “İsraillilerden biri elinde büyük bir taşla bana doğru koşmaya başladı, bana taş attı ve bıçak çekti. Bir süre sonra da kaçarak uzaklaştı.”

+972 adlı internet sitesine göre olay Ascherman’ın Yahudi yerleşimcilerin zeytin çalmaya ve bir yangın başlatmaya çalıştıklarını görmesi ve müdahale etmesinin ardından yaşandı.

İsrail polisi siyasi suçlar biriminin olayı “sağcı ve solcu gruplar arasında kavga” olarak tarif etmesi ve derinlemesine soruşturmaya gerek duyulmadığını açıklaması dikkat çekti.