Bir ayakkabı da Bakan Çelik'e

Milli Eğitim Bakanı Çelik'e seçim bölgesi Van'ı ziyaretinde kriz yüzünden işleri bozulan ayakkabı tamircisi Çetin İşlik ayakkabı fırlattı.

soL (HABER MERKEZİ) Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'nin, görev süresinin son günlerinde Irak'ı ziyaret eden ABD eski Devlet Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatmasının ardından bu kez Van'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ayakkabılı protestoya uğradı.

Van'da AKP'nin seçim bürosunun açılışı ve 29 Mart yerel seçimlerindeki il ilçe ve belde adaylarının tanıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu ve AKP'li belediye başkanları katıldı.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün AKP binası önündeki konuşmasının ardından kürsüye gelen Çelik konuşmasından hemen önce Bush'a yapılan ayakkabılı protestonun bir benzerini yaşadı.

Bakan Çelik konuşmaya başlayacağı sırada kalabalığın arasında bulunan ve kendisine yaklaşık 10 metre uzaklıkta bulunan ayakkabı tamircisi Çetin İşlik, sol ayağındaki ayakkabıyı çıkarıp Bakan Çelik'in de bulunduğu platforma doğru fırlattı. Ancak partililerin müdahalesiyle fırlatılan ayakkabı Bakan Çelik'in bulunduğu platforma ulaşmadı.

Bakan Çelik'e fırlatılan kösele ayakkabı yere düşerken, hemen harekete geçen polisler protestocu Çetin İşlik'i apar topar gözaltına aldı. Ayakabı tamircisi olduğunu söyleyen Çetin İşlik, işlerinin kötüye gittiğini bu nedenle protesto eylemini gerçekleştirdiğini söyledi.

Bakan Çelik protestoyu görmediğini söylerken Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez "Savcıyla da görüştük. Herhangi bir suç unsuru olmadığı için serbest bıraktık" dedi. Kesmez, eylemci Çetin İşlik'in ayakkabıyı Bakan Çelik'i değil, belediye başkanına yönelik yaptığını da iddia etti.

2001 krizinde işleri bozulan bir esnaf dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e yazar kasa fırlatmıştı.