Sosyalist İktidar Kupasına Hazırlanıyoruz!

Referandumdan sonra TKP, siyasetini 12 Eylül faşist darbesi sonrası dağıtılan solu “cepheleşme” çağrısıyla bir merkezde toparlama üzerine kurmuştu. Yoğun çabalara rağmen bu çağrı bazı kesimlerden beklenilen karşılığı bulmamıştı. Yaklaşan genel seçimler öncesi cepheleşmenin gerekleşmemesi üzerine parti yeni bir karar aldı. Parti bu kez cepheleşmenin muhatabı olan geniş muhalif toplumsal kesimlere yüzünü döndü. Emekçilerin kurtuluşunun ancak düzenin değişmesiyle gerçekleşebileceğine inanan insanların sayısının gözle görülür bir şekilde arttığını hissettirmek amacıyla sistem partilerinin karşısına 500 bin boyun eğmeyen insan arıyoruz sloganıyla çıktı.

Ben 68 kuşağından geliyorum. Kendimi bugüne değin her alanda devrimci ve sosyalist olarak tanımladım. TKP’nin yaptığı cepheleşme çağrısı benim için uzun zamandır soldan beklediğim mücadeleye “ortak ol” davetiydi. Cepheleşme konusunda beklenen yanıtlar alınamayınca bir fırsat daha kaçıyor mu endişesine kapıldım. Endişeli günlerim TKP’nin seçim çağrısıyla yeniden umuda dönüştü. TKP’den milletvekili adayı olarak ben de aranan 500 bin kişiden biri oldum ve artık her gün yollarımız onlarca boyun eğmeyen insanla kesişiyor.

Seçim çalışmalarında sahadayım. Her gün yüzlerce insanla temas etmenin yolunu arıyorum, seçimler için hazırlanan bildirgeleri, broşürleri, videoları dostlarımla paylaşıyorum.

TKP seçim videolarında boyun eğmeyen insanlara sesleniyor ve sistemle bütünleşmiş, çürümüş, yozlaşmış, paranın kulu olmuş insanın karşına birlikte dikilelim diyor. Seçim videoları kimlerden oy istemediğimizi çok güzel ifade ediyor ve yaptığım sohbetlerde kimlerden oy istediğimizi anlatmanın da yolunu açıyor.

Oy istediğim tüm dostlarımla bu günlerde paylaştığım bir şey var. 12 Eylül faşistleriyle mücadeleyi sürdürmek amacıyla yayınladığım Sportmence dergisinde sporseverlere bir çağrım olmuştu. Aynı parti gibi ben de o dönem spor emekçilerini ve sporseverleri Sportmence dergisi aracılığıyla boyun eğmemeye çağırıyordum. O dönem yaptığım çağrı bugün de geçerliliğini koruyor. Bunu sizlerle de küçük bir değişiklikle paylaşmak istiyorum.

Çağrının başlığı “Sportmence 10. köyü arıyor”du. Şimdi çağrıya “TKP 500 bin boyun eğmeyen insan arıyor” diye başlıyorum. Ve çağrımı sürdürüyorum

Doğru söze kıymet verip savunanlar

Bu nedenle dokuz köyden kovulanlar

Yine de yılmadan onuncu köyü arayanlar

TKP sizi bekliyor

Bu düzeni biz yaratmadık

Ama biz değiştireceğiz.

Yazanlar çizenler eli kalem tutanlar,

Düşüncesini midesinin sansüründen geçirmeyenler,

Yüreğinde iyilik doğruluk güzellik meşalesi sönmeyenler,

Gün görev günüdür, gün TKP’de birleşme günüdür.

Bugüne kadar caymadık, caydıramazlar!

Yolumuzdan sapmadık, saptıramazlar!

Yürüyoruz doğrularımızla, alnımız açık, başımız yukarda,

Aynı inanç ve kararlılıkla.

Ben yukarıda ifade ettiğim inanç ve kararlılıkla sandığına gidip oyumu TKP’ye vereceğim. Tüm dostlarımı da bu inanç ve kararlılıkla sandığa gidip oylar umuda dönüşsün diye oylarını TKP’ye vermeye davet ediyorum.

Bizler büyük bir maça hazırlanıyoruz. Sosyalist iktidar kupasını almaktır amacımız. Bu büyük maçtan önce çıkacağımız birçok maç olacak ve 2011 genel seçimleri bizim için böylesine önemli bir hazırlık maçı. Bu maça hazırlanıyoruz. Maç kadromuz geniş, listede 500 bin kişi var. Her gün yüzlerce noktada halkla buluşuyoruz. 500 bin kişiye ulaşmak için kondisyonumuzu artırıyoruz.

Bu maç çok önemli. Bu maçı alacağız ki takıma olan inanç ve güven artsın, rakiplerin kulağına kar suyu kaçsın. Ufukta sosyalist iktidar kupası görünsün.

Bizler inandık, siz de inanın!