Manisa’daki İsrail’e Lanet Mitingine Katılmak…

KENTİN SESİ - MANİSA yazıları

Yılın ilk g&uumln&uuml, yani bug&uumln, Manisa&rsquodaki 45 sivil toplum kuruluşu, sendika, dernek, parti, oda, oluşum, girişim, &ldquoManisa Demokrasi Platformu&rdquo adı altında bir araya gelip &ldquoİsrail&rsquoe lanet, Filistin&rsquoe destek&rdquo mitingi ve y&uumlr&uumly&uumlş&uuml ger&ccedilekleştireceklermiş.

Kentte &oumlyle bir hava estiriliyor ki, bu mitinge katılmamak, adeta &ldquoayıp&rdquo, &ldquovicdansızlık&rdquo, &ldquoduyarsızlık&rdquo kabul edilecek.

Yerel gazeteler, parti başkanları, sendika ve dernek y&oumlneticileri harıl harıl mitingin kalabalık ve g&oumlrkemli olması i&ccedilin &ccedilaba harcıyor.

Peki kimlerdir Manisa Demokrasi Platformu bileşenleri?

&ldquoAşure&rdquo der ge&ccedilerim ama &ccedilok lezzetli bir tatlı olan aşureye haksızlık etmekten korkuyorum.

AKP, CHP, MHP, Alperen Ocakları, &OumlDP, Anavatan, DP, DSP, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, &Uumllk&uuml Ocakları, meslek odaları, esnaf odaları&hellip

Bu kadarı yeter! Daha fazla saymayayım isterseniz&hellip

***

En sonda s&oumlyleyeceğim lafı, en başta s&oumlylemeliyim:

&ldquoKahrolsun İsrail&rdquo lafını s&oumlylemeden &oumlnce, s&oumlylenmesi gereken başka laflar vardır ve olmalıdır.

&Ccedil&uumlnk&uuml sayı sayarken bile, 5 rakamına gelmeden &oumlnce 1, 2, 3 ve 4&rsquo&uuml saymanız beklenir.

&ldquoKahrolsun Emperyalizm&rdquo, &ldquoKahrolsun ABD&rdquo, &ldquoKahrolsun AB&rdquo, &ldquoKahrolsun İşbirlik&ccedili AKP&rdquo demeden, doğrudan &ldquoKahrolsun İsrail&rdquo demek i&ccedili boş, anlamsız, kof, havada kalan, ayakları yere basmayan bir slogan olur.

Belki karnınızın şişi iner. Belki gazınızı azaltmış olursunuz. Belki kendi kendinizi tatmin etmiş olursunuz.

Ama hepsi o kadar!

***

Manisa&rsquoda yılın ilk g&uumln&uuml d&uumlzenlenecek mitinge katılanları yukarıda yazdım.

Kentin esnaf, t&uumlccar, işadamı, sanayici kesimi, kentin merkez sağ, merkez sol partilerinin temsilcileri, hem sağda konuşlanıp hem de (ve de her nedense) sendikacılığa bulaşanlar, kendilerini kentin &ldquoeşrafı&rdquo, &ldquoileri gelenleri&rdquo, &ldquo&oumlnde y&uumlr&uumlyenleri&rdquo sayanlar vs&hellip

Bunların i&ccedilinde &ldquoKahrolsun ABD ve AB Emperyalizmi&rdquo sloganını atan, atabilecek olan var mıdır?

Hayır.

Bunların i&ccedilinde &ldquoKahrolsun İşbirlik&ccedili AKP&rdquo diyebilecek olan var mı?

Hayır.

Bunların i&ccedilinde &ldquoKahrolsun NATO&rdquo diyebilecek, NATO&rsquodan &ccedilıkılmasını isteyebilecek olan var mıdır?

Hayır.

Peki, bunları ge&ccedilelim.

O mitinge katılıp &ldquoKahrolsun İşbirlik&ccedili AKP&rdquo sloganını seslendirmek istesek, buna izin verilir mi?

Elbette hayır.

***

Şu aşağıdaki c&uumlmleleri ben kurmadım. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Hacı Recep T. Erdoğan kurdu:

&quotDışişleri Bakanı G&uumll, Bahreyn'de ABD Dışişleri Condoleezza Rice ile Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'yle ilgili g&oumlr&uumlşecek. S&oumlz konusu projede eş başkanlık g&oumlrevi yapıyoruz. Proje i&ccedilin elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.&quot (16 Kasım 2005, Basın mensuplarına)

&quotGeniş B&uumly&uumlk Ortadoğu Projesi'nde bir g&oumlrev &uumlstlendik ve bu g&oumlrevle birlikte bize eş başkanlık verildi.&quot (8 Haziran 2005, Basın mensuplarına)

&quotGenişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'ndeki rol&uumlm&uumlz bize &oumlzellikle Ortadoğu'da &oumlnemli g&oumlrevler y&uumlklemektedir.&quot (21 Şubat 2006, AKP Grup Toplantısı'nda)

&quotBiz B&uumly&uumlk Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarından biriyiz. Bu g&oumlrevi yapıyoruz.&quot (4 Mart 2006, İstanbul Bayrampaşa AKP İl&ccedile Kongresi'nde)

&ldquoDaha &oumlnce Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişimi i&ccedilerisinde zaten yer almıştık, bir eş başkanlık g&oumlrevi &uumlstlenmiştik.&quot (27 Temmuz 2006, CNN Larry King Show)

***

B&uumly&uumlk Ortadoğu Projesi denilen şey, Amerikan emperyalizminin alengirli ve de janjanlı s&oumlylenişi&hellip

G&oumlrd&uumlğ&uumln&uumlz gibi Başbakanımız Hacı Recep T. Erdoğan, George W. Bush&rsquoun başkanlığını yaptığı &ldquok&uumlresel emperyalist sistemin&rdquo eş başkanı.

Yani Tayyip Erdoğan, ABD ve İsrail emperyalizminin &uuml&ccedil&uumlnc&uuml ortağı ve de eş başkanı olduğunu defalarca ve defalarca s&oumlyl&uumlyor.

Sadece s&oumlylemiyor, &oumlv&uumlnerek ve şişinerek itiraf ediyor.

***

Eh bu durumda, sadece &ldquoKahrolsun İsrail&rdquo demek, sonra da &ldquoKahrolsun Emperyalizm, Kahrolsun İşbirlik&ccedili AKP&rdquo diyememek / dedirtmemek&hellip

&ldquoBu ne yaman &ccedilelişki anne&hellip&rdquo

Bu &ccedilelişkiyi g&oumlrememek, basiretsizlik, siyasal k&oumlrl&uumlk ve cehalettir.

Bu &ccedilelişkiyi g&oumlr&uumlp de g&oumlrmezden gelmek ise, ihanettir.