İsrail’den ve İngiliz Maden Firmasından Korkar mı Ateş-i İbrahim Olan, Sayın Arınç!

KENTİN SESİ - MANİSA Yazıları

Haziranın ilk günü Sakarya'nın Akyazı ilçesinde konuştu.

Konuşmadı, kükredi adeta.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan söz ediyorum.

Cezaevinde tutuklu bulunan Ergenekon sanıklarına posta koymuş Sayın Arınç.

Ne demiş?

"Milletin kanını emenleri hakladık" demiş.

"Ergenekoncular bizi devireceklermiş, hamdolsun ayaktayız" demiş.

"Ne kadar sülük varsa milletin kanını emen, hepsinin hakkından geldik, sıra büyüklerinde" demiş.

Bir de meydan okumuş: "Ateş-i Nemrut'tan korkar mı İbrahim olan / Hodri meydan, hıdri meydan, hodri meydan" demiş.

Bak bak bak...

Hatta...

Breh breh breh...

Kendilerini, Nemrut'un ateşinden korkmayan Hazreti İbrahim'le mukayese ediyor Sayın Arınç.

Bununla da yetinmiyor.

Hacı Recep T. Erdoğan'ın Davos'taki "One minute, one minute, daha da gelmem Davos'a" çıkışını hatırlatıp, "Tayyip Bey'e haklarımı helal ettiğim olay, o oldu. Bu olay, Davos'ta gösterilen yiğitlikti, Davos'ta gösterilen asaletti" deyivermiş...

***

Biz de yazının burasında durup hep bir ağızdan şu ünlü türküyü söylüyoruz arkadaşlar:

"Bir hışımla geldi geçti peh peh peh
Kiziroğlu Mustafa Bey hey heeey
Şu dağları deldi geçti
Ağan kim paşan kim
Hanım kim Nigar kim
Kim kim kim kim
Kiziroğlu mustafa bey bir beyin oğlu zor beyin oğlu..."

***

Evet, şimdi yerimize oturup yazıya devam edebiliriz...

Geçen hafta siyasette "Hodri meydan açılımı" yapan Sayın Arınç'ın, daha kimlere "hodri meydan" diye meydan okumasını isterim biliyor musunuz?

Sıralayayım...

***

1- Sayın Arınç, Alman hukuk tarihinin en büyük dolandırıcılık davası diye nitelendirilen Deniz Feneri davası sanıklarında da "hodri meydan" diyerek meydan okumalıdır. Hatta bu davanın ünlü isimlerinden RTÜK Başkanı Zahit Akman'a da "Hodri meydan" demelidir. Hatta ve hatta "hodri meydan" yetmez. Sayın Arınç, istifaya davet ettiği Zahit Akman'ın (kendi deyişiyle) "hakkından gelmelidir."

***

2- Sayın Arınç, seçim bölgesi Manisa'da 2026 yılına kadar İngiliz maden şirketi Bosphorus Nickel Madencilik'e tahsis edilen kızılçam ormanlarıyla kaplı Çal Dağı'nı savunmalıdır. Çal Dağı'nda "siyanür liçi" yöntemiyle nikel çıkarılması projesine karşı bölge çiftçileriyle, köylüleriyle, üreticileriyle birlikte İngiliz maden şirketine "hodri meydan" diyerek meydan okumalıdır. Hatta, Çal Dağı'nda nikel madeni işletmek isteyen İngiliz Bosphorus Nickel adlı şirketin yöneticilerinden İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi yapan Sir David Logan'ı karşısına alıp "Çal Dağı'nı terk edin, dünyanın en değerli yedi ovasından biri olan Gediz Ovası'nı size bırakmayız. Hodri meydan" demelidir.

***

3- Sayın Arınç, Manisa'nın önemli ekonomik varlıklarından Sümerbank Pamuklu Mensucat fabrikasını üç buçuk milyon dolara Özelleştirme İdaresi'nden satın alıp Hollanda Redevco firmasına yirmi beş milyon avroya satan ve bu yolla "üç koyup yirmi üç kazanmayı" planlayan Manisa Ortak Girişim Grubu AŞ'nin tüm ortaklarına "Hodri meydan" diyerek meydan okumalıdır.

***

4- Sayın Arınç, Başbakan'ın "One minute, one minute, siz ancak öldürmeyi bilirsiniz" lafından madem ki çok etkilendi ve bu laf yüzünden tüm haklarını helal etti... O halde Sayın Arınç, Suriye sınırındaki topraklarımızda mayın temizleme işini üstlenip oralara elli yıl konuşlanmayı planlayan İsrail'e, "Hodri meydan, hodri meydan siz ancak işgali ve kan emmeyi bilirsiniz" demeli ve "İkinci Kiziroğlu" sıfatını almaya hak kazanmalıdır.

***

Ve en önemlisi...

Sayın Arınç'a önerim, "milletin kanını emen sülükleri" ararken, nereye bakacağını şaşırmamasıdır.

Belki de o sülükler, Sayın Arınç'ın çok yakınında, yanında yöresindedir.

Biraz daha dikkatli bakarsa, bakıp da görebilirse, işte o zaman onlara en yüksek sesiyle "Hodri meydan, hodri meydan" diye posta koyabilir.

Hatta hızını alamazsa, onlara "Şeyini şey ettiğimin şeyleri" diyebilir.

Evleri, büroları, dolapları didik didik edilmiş, en mahrem konuşmaları bile hayasızca deşifre edilmiş, gece yarıları yaka paça alınıp Silivri'ye kapatılmış tutuklulara "Hodri meydan" demek kolaydır Sayın Arınç...

Siz gerçek sülüklere "Hodri meydan" deyin de, meydan "yiğit" görsün Sayın Arınç!