Pazarcık'ta 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' buluşması

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından düzenlenen “Halkın Seçeneği Güçleniyor” toplantısı, TKP Merkez Komitesi üyesi Mehmet Kuzulugil ve TKP'li sanatçı Orhan Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti.

soL Haber - Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından düzenlenen “Halkın Seçeneği Güçleniyor” toplantısı, TKP Merkez Komitesi üyesi Mehmet Kuzulugil ve TKP'li sanatçı Orhan Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte partiye yeni üye olan emekçi ve öğrencilere parti rozetleri takıldı. 

TKP Pazarcık İlçe Temsilciliği’nin toplantı salonunda gerçekleşen etkinlik sinevizyon gösterimiyle başladı.

Gösterimin ardından ilk konuşma Mehmet Kuzulugil tarafından yapıldı.

"Bu ülkede ve dünyada var olan düzen devam ettirilemez. Bu Erdoğan’a ya da Trump’a bağlı bir durum değildir. Patronlarla, bu düzenin devamını sağlayan sınıfın çıkışsızlığıyla ilgili bir durumdur'' diyen Kuzulugil TKP’nin işçi ve emekçiler için tek mücadele odağı olduğunu vurguladı.

Kuzulugil, sözlerine şöyle devam etti:

“Egemen sınıfın, onun ideologlarının halka sosyalizm hakkında fısıldadıkları bütünüyle yalandır. Zaman zaman bizim de etkisinde kalabildiğimiz yanılsamalar çöpe atılmalıdır. Bu ülkenin emekçilerine, halka ‘sosyalizmi anlatma’ gibi bir sorunumuz yok. ‘İyi de bunları halk anlamaz ki’ diyenler yalan söylüyor, sosyalizmi insanların öğrenmesi gereken, uzmanlarca anlatılması gereken bir akademik bilgi gibi sunanlar halkı da sosyalistleri de yanıltıyor. Bizim ideallerimiz, emekçi halkımızla paylaştığımız, insan olanın, başkalarının sırtından geçinmeyenlerin, başkaları için kötülük istemeyenlerin bildiği, kavradığı şeylerdir. Bizim emekçi halka göstermemiz gereken şey, bu idealleri, insanca yaşama hedefini hayata geçirebilecek bir gücün emekçilerin birliği ile, gözüpek ve dirayetli insanların öncülüğü ile oluşturulabileceğidir. Bu düzenin yıkılması için bir araya gelmek gerekiyor, bizi korkutmak isteyenler aslında bizden korkuyor. Biz şunu diyoruz; Birbirimize sahip çıkarsak, bunun için bir araya gelir örgütlenirsek, onlar kaybeder, biz kazanırız. TKP üyesi olmak sömürünün, insanın insanı ezmesinin karşısında olanların yapacağı, yapabileceği, yapması gereken şeydir. Türkiye’yi büyük yapacak olan, insanlığı yüceltecek olan bu örgütlü mücadeledir. Biz kafamızı kaldırdığımızda, kendimizi gösterdiğimizde, boyun eğmediğimizde onları geri adım atmaya zorluyoruz. Bunun dışında da bir yol yok. ‘Erdoğan’ın gitmesi yetmez, düzenin değişmesi gerekir’ diyen TKP’nin hareket edebilen, gericiliğe ve Erdoğan’a gerçekten kafa tutabilen bir parti olduğunu görmek gerekir. ‘Hele bir Erdoğan’dan kurtulalım’ diyenler gericiliğe güç verirken, her attığı adımda düzeni gözüne kestiren TKP, gericilikle hesaplaşmayı başarıyor.”

BU DÜZENİ YIKMAK İÇİN HEPİNİZİ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ!

Mehmet Kuzulugil konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bize sorulan çok samimi bir soru şu: Gerçekten Türkiye Komünist Partili olarak siz buna inanıyor musunuz? Çok açık söylüyoruz: Bu dünyada, bu ülkede başka inanılacak hiçbir şey yoktur! Arkadaşlar bu düzen dikiş tutmuyor, bu yapı devam ettirilebilir bir yapı değil. Son dönemde insanlar TKP'ye yüzünü dönüyor, TKP her yerde güçlenmeye devam ediyor. Bu insanlar Kılıçdaroğlu’ndan bıktıkları için, ‘bununla da olmadı’ dedikleri için değil, bu söylediklerimizi gördükleri için böyle oluyor.”

SİSTEM PARTİLERİNİN HİÇBİRİ, ÇOCUK İSTİSMARLARINI, KADIN CİNAYETLERİNİ, EMEK SÖMÜRÜSÜNÜ BİTİREMEZ

Kuzulugil'in ardından sözü alan TKP'li sanatçı Orhan Aydın, gericiliğin ve piyasalaşmanın tek alternatifinin sosyalizm olduğunu vurguladı ve “bunu hâlâ göremeyen var mı?” diye sordu.

Orhan Aydın, düzen muhalefetinin AKP’nin her adımında ona geçit verdiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Artık bir Cumhuriyet yok. O cumhuriyet, gericiler tarafından bitirilirken kendisinin cumhuriyetin bekçisi olduğunu söyleyenler seyrettiği için yok. Ve biz Cumhuriyet fikrinin de parçası olduğu insanlığın ileri idealleri için üzerimize düşeni yapabiliriz. İşçilerin, emekçilerin cumhuriyetini kurabilirz. Ve bunu biz yapabiliriz! Hayvancılığı ve tarımı bitiren soysuzluk, halkını kapitalizme köle etti. AKP gericiliğiyle beraber üniversitelerde artık bilim yok! Bilim insanları yine aynı soysuzlar tarafından satın alınıyor. Şunu görün: Bu ülkedeki sistem partilerinin hiçbiri çocuk istismarlarını, kadın cinayetlerini, emek sömürüsünü bitiremez. Çünkü hiçbirinin böyle bir gündemi yok! Bunu bitirecek tek parti Türkiye Komünist Partisi'dir! Bugün 'Bu Memleket Bizim' diyenler bir araya gelip Türkiye Komünist Partisi'nde örgütlenmelidir!"

Toplantının kapanış konuşmasını Pazarcıklı genç devrimci Ali Mert yaptı.

Ali Mert konuşmasını “Araba gidecek, araba durmayacak, yoluna devam edecek ama siz ineceksiniz!” sözleriyle bitirdi.

Pazarcık'taki toplantı TKP'ye yeni üye olan emekçilere ve öğrencilere rozetlerinin Orhan Aydın ve Mehmet Kuzulugil tarafından takılmasıyla son buldu.