Antalya'da 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' buluşması: Bu düzenden çıkış yok, değiştireceğiz!

Türkiye Komünist Partisi'nin 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' buluşmalarının Antalya ayağı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ve gazeteci-yazar Enver Aysever konuşmacı olarak katıldı.

soL - Antalya

Türkiye Komünist Partisi’nin ülke genelinde sürdürdüğü “Halkın Seçeneği Güçleniyor” başlıklı etkinlikler Antalya’da da geniş katılımlı bir toplantı ile devam etti. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Bugün artık düzen içinde iyileştirme olabileceğine dair çabaların yanlış olduğu ispatlanmıştır. Ve biz bir kez daha üstüne basarak söylüyoruz; bu düzenden çıkış yok. Öyleyse onu değiştireceğiz” dedi.

Gazeteci-yazar Enver Aysever ve TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın konuşmacı olarak katıldığı Antalya Konyaaltı Cemevi’ndeki toplantıya ilgi büyüktü. Katılımcılar salona sığmazken, ilk olarak kürsüye gelen Enver Aysever, yoldaşça dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Ülkenin tarihindeki en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirten Aysever, “Demokrasi rafa kalktı, hukuk yok. Çocuklarımız karanlık bir geleceğe mahkum edildi, bilimsel eğitim yok. Emeğimiz her geçen gün daha fazla gasp ediliyor. Böyle bir tablo karşısında bizim örgütlenmek ve yoldaşça dayanışmak dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor” dedi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise konuşmasında, dünya nüfusunun yüzde 1’inin, nüfusun yüzde 50’sinin gelirine sahip olduğunu, milyarlarca insanın açlık, yoksulluk ve sağlıksız yaşam koşulları altında yaşadığını söyledi. İnsanın insanı sömürdüğü koşullarda hiçbir şeyi iyileştirmenin mümkün olmadığını ifade eden Okuyan, “Bu düzenden çıkış yok. Sömürü varken barış olmaz, adalet sağlanmaz. İnsanca bir yaşam için hedef tahtasına bu düzeni koymalı, onu değiştirme iradesini göstermeliyiz” dedi.

Okuyan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Diyorlar ki önce bu düzeni bir iyileştirelim. Önce biraz demokratikleşelim. Bunlar koca birer yalandır. Bugün artık düzen içinde iyileştirme olabileceğine dair çabaların yanlış olduğu ispatlanmıştır. Ve biz bir kez daha üstüne basarak söylüyoruz; bu düzenden çıkış yok. Öyleyse onu değiştireceğiz. Diyorlar ki düzen çok güçlü, tankları topları, polisi yargısı var. Son 15 yıldır Erdoğan dışında bir seçenek üretemeyen düzenden mi bahsediyorsunuz? Emperyalizmin ağa babası ABD bile ancak bir ahmağı çıkardı. Bu düzen mi güçlü? Şu an için Türkiye Komünist Partisi’nden başka herkes yalan söylüyor. Çünkü biz bu düzenin değişebileceğini, başka da insanca bir yaşamın kurulamayacağını söylüyoruz. Ve bunun mümkün olduğunu söylüyoruz, zor olabilir ama imkansız değildir. Milliyetçilik, kendi ırkının hatalarını görmezden gelmektir. Yurtseverlik ise ülkeni her türlü emperyalist oyuna karşı savunmak, kendi ülkenden dahi olsa işbirlikçilerle mücadele etmektir. Biz Türk milliyetçiliğine de karşıyız, Kürt milliyetçiliğine de. Hangi ulustan olursa olsun, emperyalizmle kol kola girenlerin karşısındayız. TKP büyüyor, güçleniyor. Çok basit bir gerçeği vurgulamak istiyorum: İnsan iyidir. Eğer bu gerçeği biliyor ve inanıyorsanız yeriniz Türkiye Komünist Partisi’dir.