Adana'da 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' buluşması

Adana'da Türkiye Komünist Partisi tarafından 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Komünist Partisi'nin çağrısıyla 10 Şubat Cumartesi günü Adana Şirin Park Oteli Taşköprü Konferans Salonu'nda bir araya gelen yurttaşlar, etkinlikte TKP Merkez Komite üyesi ve soL yazarı Mehmet Kuzulugil ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ile buluştular.

Etkinlikte Kuzulugil, ''Sosyalistlere tarihin bir döneminde mülteciler diyenlere inat, sosyalizm mücadelesini yükseltenler bir araya geldi'' diyerek sözlerine başladı. ''TKP, günlük ve anlık reflekslerle işçi sınıfının güvenebileceği siyaseti şişirmenin işe yaramaktan çok oluşan muhalefeti de soğurduğuna inanıyor. Sahada olan, işçinin nabzında atan bir siyaset üretiyoruz. Bu gücü kendinde bulan bir partiyle halkın seçeneğini büyüteceğiz. TKP, gündelik siyaset denen şarlatanlığa esir olan yığınlar değil, bu şarlatanlığa son verecek emekçinin siyasetini büyütmenin önemine değinir'' ifadelerini kullandı. 

Kuzulugil şöyle devam etti:

"Milyonları ikna edemediklerinde dini öne sürüyorlar. Hayata geçen bu durum çok fazla gericilik üretip hayatı tıkadığındaysa ‘ılımlı islam’a geçiveriyorlar. Son 10 yılda vaat ettikleri büyük sözlerin hepsi çarşafa dolandı. Dikiş tutmayan bu düzene işçi sınıfını sığdırmaya çalışıyorlar. İşte bu gömleği yırtacak emekçilerin seçeneği olarak görüldüğümüzde, Türkiye’de halk için bir seçenek olarak görüldüğümüzde, emekçilerin kurtuluşu içinde bir olanağın büyüyeceğini iddia etmekteyiz."

Mehmet Kuzulugil'den sonra söz alan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Adana’ya yıllarca birçok kez geldiğini, film çekmek, tiyatro oyunları ve sanatsal faaliyetler için burada bulunduğunu ama ilk kez siyasi bir örgütlenme için burada olmanın haklı gururunu yaşadığını söyleyerek söze başladı.

Türkiye Komünist Partisi'nin devrimcilerin mirasına sahip çıktığını, bunu yaparken Adana topraklarının devrimcileri olan Yılmaz Güney'leri, Yaşar Kemal'leri unutmayacaklarını ifade etti. İktidar sahiplerinin neleri miras edindiklerini merak ettiğini söyleyen Orhan Aydın, "Bu ülke topraklarını ilericilerden, laiklikten, yurtseverlikten arındırmak istiyorlar, buna asla izin vermeyeceğiz" diyerek sözlerini bitirdi.

Etkinlik Türkiye Komünist Partisi'nin yeni üyelerine rozet takma töreniyle son buldu.