Doğa Koleji öğretmen boykotu yayılıyor

Aylardır maaşları ödenmeyen Doğa Koleji'nde öğretmenler bugün iş bıraktı. Öğretmenler, İş Kanunu'nun kendilerine tanıdığı hakkı kullanıyor. Ankara Bağlıca, Eryaman, Çukurambar, Batıkent ve Birlik, İzmir Mavişehir-2, İstanbul GOP, Şişli, Bayrampaşa, Bahçehir, Sarıyer, Topkapı ve Avcılar kampüslerinde öğretmenler boykota katıldı.

soL - Patronların Ensesindeyiz

Doğa Koleji öğretmenleri ilan ettikleri gibi bugün iş bıraktılar. Üç aydır ücret almayan Doğa Koleji öğretmenleri okul yönetiminin sürekli kendilerini oyaladığını, 4857 sayılı İş Kanunu'na göre iş bırakma hakları olduğunu duyurmuştu.

Yönetim okulun satılmasıyla ilgili yapacağı açıklamayı ertelerken, öğretmenlerin durumuyla ilgili de bir açıklama yapmıyor. Okul yönetimi öğretmenlerin maaşının ne zaman ödeneceği, olası bir satışta öğretmenlerin durumunun ne olacağı gibi konularda suskunluğunu sürdürüyor.


Doğa Koleji öğretmenleri İş Kanunu'nun kendilerine verdiği hakkı kullanarak bugün iş bırakacaklarını duyurmuştu. Doğa Koleji'nde öğretmen boykotu sabah saatlerinde başladı.

Ankara Bağlıca, Eryaman, Çukurambar, Batıkent ve Birlik, İzmir Mavişehir-2, İstanbul GOP, Şişli, Bayrampaşa, Bahçehir, Sarıyer, Topkapı ve Avcılar kampüslerinde öğretmenler boykota katıldı.

İZMİR DOĞA KOLEJİ ÖĞRETMENLERİ İL MİLLİ EĞİTİM'E DİLEKÇE VERDİ

İzmir'de Doğa Koleji öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiler. 3 ayı aşkın süredir maaşlarını alamayan Doğa Koleji Öğretmenleri verdikleri dilekçede; maaşlarımızı alamadığımız için yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale geldiklerini, kiralarını, kredi kartı borçlarını ödeyemediklerini, okula gidiş-dönüş yol paralarını bile denkleştiremediklerini belirttiler.

10 aydır düzensiz, üç buçuk aydır da hiç ücret alamayan öğretmenler; ''Kurumun ve bizim geleceğimiz adeta belirsizdir, birçok arkadaşımız sözleşmesini fesih etmek zorunda kalmışlardır.
Çalıştığımız kurum bununla da yetinmeyip çeşitli göz korkutma ve mobbing uygulamalarıyla bizleri ücretsiz bir şekilde çalışmaya zorlamaktadır. Mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız, tüm emekçileri destek olmaya çağırıyoruz'' dedi.

İSTANBUL ATAŞEHİR'DE GENEL MERKEZ ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Öğretmenler, İstanbul Ataşehir'de genel merkez binası önünde basın açıklaması yaptı.

Ataşehir Genel Müdürlük önünde öğretmenlerin basın açıklaması devam ederken, Topkapı kampüs önünde ise veliler ve öğretmenler birlikteler.

#ÖğretmeneSaygı #DoğaKolejiÖğretmenBoykotu ve #DoğaKolejiÜcretimiÖde hashtaglerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

SİMO İŞÇİLERİNDEN DOĞA KOLEJİ ÖĞRETMENLERİNE DESTEK

Direnişteki SİMO işçileri de Doğa Koleji öğretmenlerine destek verdi. İşçiler "Nasıl ki bizler diktiğimiz kıyafetleri mağazadan alacak kadar maaş alamıyorsak sizler de çocuklarınızı Doğa Koleji'ne gönderecek kadar maaş alamıyorsunuz" dedi.

ADANA'DA VELİLER YARIN OKUL ÖNÜNDE TOPLANACAK

Adana Doğa Koleji'nde de öğretmenlerin bir kısmı derslere girmeyerek eyleme destek verdi. Adana Doğa Koleji Velileri yarın 09.00'da yapılacak olan basın açıklaması için bir çağrıda bulundu.
Çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:
"Ülke genelinde 15 ilde mevcut Doğa Okulları'nda yaşanan mali kriz bahane edilerek öğretmenlerimizin maaşları yaklaşık 3 aydır ödenmemektedir. Doğa Okullar zincirinin İstanbul'daki bazı okullarında temizlik, ısınma ihtiyaçları dahi karşılanamamaktadır. Gerek öğretmenlerimizin gerek biz velilerin özellikle de bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin psikolojisi bu belirsiz süreçten son derece olumsuz etkilenmektedir. MEB dahi bu konuda bugüne kadar son derece muğlak açıklamalar yaparak, sorunu tamamen çözmeye yönelik somut adımları atmamıştır. Okulların sahiplerinden ve MEB'den şu ana kadar hiçbir açıklama yapılmadığından veliler olarak yarın sabah 09.00'da Adana Doğa Okulları'nın önünde toplanıyoruz. Konunun bir an evvel netleştirilmesi bakımından mağduriyet yaşayan tüm kesimin sesi olması için basının ilgi ve desteğini bekliyoruz."