DOSYA | Açgözlülük Bedeli: Suriye Politikası ve Göçmenler

Erdoğan'ın Putin'le buluşmadan önce yaptığı "Esad'la görüşebiliriz" çıkışını yurtiçi ve yurtdışındaki saldırılar izledi. soL, Kayseri'den Afrin'e uzanan gelişmelerin arka planına mercek tuttu.

Haber Merkezi

Suriyeli bir çocuğun taciz edilmesinin ardından Kayseri’de Suriyelilerin yaşadıkları mahallelere yönelik saldırılar, ikinci gece başka illere sıçrayarak sürdü. Böylece zaten hep en önemli meselelerden biri olan Suriyeli göçmenler, tüm ülkenin gündemine oturdu.

Fakat mesele göçmenlerle sınırlı değil. Erdoğan’ın “Esad’la yine görüşebiliriz” açıklaması ve Suriye’nin kuzeyinde Türkiye himayesindeki İslamcı grupların Türkiye’ye yönelik şiddetli protestolarıyla birlikte Suriye başlığı, Türkiye’deki en sıcak konulardan biri.

soL ekonomiden dış politikaya, güvenlikten göç olgusuna kadar çok fazla boyuta sahip olan konuyu inceledi.

Kayseri'nin ardından çok sayıda kent karıştı, yüzlerce kişi gözaltında: Neler oluyor?

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin kız çocuğunu taciz ettiği iddiası sınırı aşan bir gerilime yol açtı. Peki bu duruma nasıl gelindi, hükümet ve muhalefet ne diyor?

Türkiye beslemesi grupların Suriye'de Türk güçlerine saldırılarının arkasında ne var?

Suriye'de TSK kontrolündeki bölgelerde başlayan gösteriler Kayseri'deki gerilimle bağdaştırılıyor. Ancak Türkiye'yle Suriye arasındaki normalleşme gündeminden bu yana bölge gerilim içerisindeydi.

Kemal Okuyan Kayseri'de başlayan olayları değerlendirdi: 'Türkiye derhal Suriye'den elini çekmeli'

"Yaşananların Erdoğan-Putin görüşmesiyle bağlantısı kurulmalı. Türkiye'nin güvenliğinin Şam'dan başlayacağı şeklinde tez yanlış. Türkiye Suriye’nin içinden elini derhal çekmelidir."

Suriyeli göçmen meselesi nasıl başladı: Herkesin unuttuğu ilk çadırların kuruluş öyküsü

Şimdi dillerdeki bahane hep “terör” tehdidi… Oysa Türkiye, ilk mülteci göçünü, İhvancılar eliyle bir katliam planının parçası olarak teşvik etmişti.