Sosyal medyada, Komünist Partili öğrencilere linç çağrısı

Konya'da Dağlıca saldırısını bahane eden faşistler, Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan ve aralarında Komünist Parti üyelerinin de olduğu öğrencileri hedef gösterdi, linç çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

"Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Ülkücüleri" isimli Facebook sayfasından, "Açıkça tehdit ediyoruz" başlığıyla yapılan paylaşımda, İletişim Fakültesi'ndeki Komünist ve Kürt öğrenciler hedef gösterildi. Sayfa şu paylaşımı yaptı:

Açıkça tehdit ediyoruz: Dağlıca'da, Iğdır'da canımızı yakan dalımızı kıran PKK terör örgütünün, fakültemizde kaç tane uzantısı varsa hepsinin ağaçlarını kökünden sökeceğiz.

Paylaşımın altınaysa Melik Çavuşoğlu isimli bir faşistin, Selçuk Üniversitesi öğrencisi gençlerin, açık isim ve soyisimleriyle birlikte, bölümleri ve memleketlerini yazdığı görüldü. İsmi yazılan gençlerin arasında Komünist Parti üyesi öğrencilerin de olduğu öğrenildi. Paylaşımda, bir başka kişinin de "size kalmadan biz de halledebiliriz" dediği görülüyor. 

'HUKUKİ ADIM ATACAĞIZ'

Söz konusu linç girişimi hakkında bilgi aldığımız Komünist Partili hukukçular, konuyla ilgili hukuki adımların atılacağını ve suç duruyusunda bulunulacağını bildirdi.

İşte söz konusu paylaşımlar: