İdlib'deki Alevi katliamı Adana'da protesto edildi

Suriye'de İdlib'e bağlı Cisr eş Şugur'da Nusra Cephesi'nin yaptığı Alevi katliamı Adana'da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

soL - Adana

Alevi Nusayri Derneği Girişimi'nin çağrısıyla 5 Ocak Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi buradan İnönü Parkı'na yürüyerek Suriye'de yaşanan Alevi katliamını protesto etti.
İnönü Parkı'na ulaşan grup adına okunan basın açıklamasında şunlar dile getirildi:

"Birkaç gün önce Türkiye sınırındaki İdlib'e bağlı İştebrak'tan gelen katliam haberiyle sarsıldık. İştebrak Köyü'nü ele geçiren Vahhabi - Selefi çetelerin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Alevi'yi katletmelerinin ve bu Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İşid uzantıları ve destekçileri tarafından kutlanmasının insanlıkla alakası yoktur.

El Nusra çetelerinin Alevi halka yönelik gerçekleştirdikleri bu katliamı lanetliyoruz. 

AKP hükümetini, eğit-donat projeleriyle komşu ülkelerin yönetimlerini değiştirme ve olası bir savaşa girme niyetinden vazgeçmeye çağırıyoruz.Suriye'de ortaya çıkartılan bu şiddet ortamının siyasal ve fiili sorumlusu olanların - AKP dahil - adlarını Alevi Nusayrileri olarak unutmayacağız. 

Alevi Nusayriler olarak Anadolu ve Ortadoğu'daki tüm halklarla dayanışma içinde olacağız. Varlıklarını bu çatışmalara ve gerilimlere borçlu olanların siyasi kariyerlerinin yakın gelecekte son bulacağına ve yaptıklarının hesabına vereceklerine inancımız tamdır."

Çeşitli kurumlardan temsilcilerin de katıldığı basın açıklaması sloganlarla sona erdi.