ATO'dan Kanal D'ye 'canlı bomba' yalanlaması: Bu kadar kısa sürede kimlik tespit edilemez

Kanal D Ana Haber yayınında, canlı bombaların kimliklerinin tespit edildiği iddiasına Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri'nden yalanlama geldi.

Serdar Nazım Yüce

Ankara'daki Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi öncesinde yaşanan katliamı gerçekleştiren canlı bombaların kimliklerinin belli olduğu iddiaları Ankara Tabip Odası (ATO) tarafından yalanlandı. Ulaştığımız ATO Genel Sekreteri Ebru Basa, ellerinde olan bilgilerin güncel olduğunu ve Adli Tıp uzmanlarından alınan bilgiler ışığında, canlı bombanın kimlik tespitinin bu kadar kısa sürede mümkün olamayacağını belirtti.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlanan cenazelerin ailelerine teslim edildiğini, hayatını kaybeden kişilerin de isimlerini kendi sitelerinden yayınlandıklarını söyleyen Basa, "Elimizdeki bilgiler güncel. Adli Tıp'ta 91 kişinin otopsisi tamamlandı. Otopsisi tamamlanmayan 3 cenaze var şu an" dedi.

Canlı bomba olan kişilerin vücutlarının ağır hasar aldığını, parçalandığını söyleyen Basa, "Adli Tıp uzmanlarının aktardığına göre bu uzun bir işlem. Bu kadar kısa bir sürede tamamlanması mümkün değil deniliyor. Canlı bomba olduğu düşünülen kişi ya da kişilerin ailelerine ulaşılıp DNA örneği alınması gerekir. Sürekli iletişim kurduğumuz, koordineli olduğumuz Adli Tıp'tan böyle bir işlem bilgisi ulaşmadı bize" ifadelerini kullandı.