AKP’nin IŞİD sicili karanlık

Suruç katliamında “olağan şüpheli” olarak tüm dikkatleri üzerine çeken IŞİD ile AKP iktidarı arasında yıllar içinde oluşan “organik bağ”, AKP’nin tüm başsağlığı ve kınama mesajlarını inandırıcı kılmaktan uzak tutuyor. İşte geçmiş yıllarda AKP-IŞİD ilişkisini kanıtlayan olay ve olgulardan bazıları…

Haber Merkezi

Terör örgütü IŞİD ile AKP iktidarı arasında resmi olmayan ancak fiili olarak süren ilişki, yıllar içerisinde kamuoyunun gözleri önünde gelişti. Yerli ve yabancı basında yüzlerce habere konu olan, binlerce tanıklığın ortalığa saçıldığı AKP-IŞİD ilişkisi adeta “herkesin bildiği sır” olarak tanımlandı.

AKP-IŞİD BAĞLANTISININ SOMUT ÖRNEKLERİ

IŞİD 10 Haziran 2014’te Türkiye’nin Musul başkonsolosluğunu ele geçirerek, 49 kişiyi rehin aldı. AKP hükümeti o dönemdeki açıklamalarında “IŞİD’e karşı tavır alamayız, tavır alırsak rehinelerin hayatını tehlikeye atarız” şeklinde bir gerekçe ve meşruiyet üreterek bunu o dönemde sık sık kullandı.

IŞİD AKP TÜRKİYESİ’NDE RAHATÇA ÖRGÜTLENDİ

IŞİD’in Türkiye’de nasıl rahatlıkla ve hiçbir engelle karşılaşmadan örgütlenebildiği, çeşitli haberlere ve tanıklıklara konu oldu. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, Ankara Hacıbayram mahallesinde IŞİD örgütlenmeleri son iki yıldan beri gündemden düşmedi.

TÜRKİYE KONSOLOSLUĞU IŞİD’E KARARGAH OLDU!

Yine 2014’ün Temmuz ayında Türkiye’nin Musul Konsolosluğu, IŞİD’in karargah binasına dönüştürüldü. Amberin Zaman Al Monitor’da yayımlanan yazısında, Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’nun sonradan adını “İslam Devleti” olarak değiştiren IŞİD’in karargah binasına dönüştürüldüğünü yazdı.

AA IŞİD'İ ÖVDÜ, IŞİD FATİH'TE STANT AÇTI

2014’ün Haziran ayında, Suriye savaşında cihatçıların propaganda aygıtı gibi çalışan Anadolu Ajansı muhabirleri gizlice Musul’a gitti, kentten IŞİD’e dair olumlu izlenimleri haberleştirdi. Aynı günlerde IŞİD, İstanbul Fatih’te stant açtı. “Yardım” adı altında açılan stantta IŞİD’e militan toplandığı öne sürüldü.

IŞİD’LİLERİ THY TAŞIDI

2014 yaz aylarında İranlı kaynaklar, Türk Hava Yolları'nın Tacikistanlı IŞİD militanlarını Irak'a taşıdığını iddia etti.

GAZİANTEP’TE ÖRGÜTLENDİ

soL Portal 2014’te Gaziantep’te bir IŞİD militanıyla görüşerek, IŞİD’in Türkiye’nin çeşitli kentlerinde nasıl örgütlendiğini özel bir haberle gözler önüne serdi.

IŞİD TUTUKLULARI AKP ÜYESİ ÇIKTI

İzmir polisinin üç hafta önce terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla düzenlediği operasyon sonunda çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 7 kişiden 2'sinin AKP üyesi olduğu ortaya çıktı.

GAZİANTEP IŞİD’İN TEDAVİ MERKEZİ

Türk ambulanslarının yaralı IŞİD militanlarının yardımına koştuğu, yaralı IŞİD’lilerin Gaziantep’te kolaylıkla tedavi olabildikleri de basına yansıyan yüzlerce haberden birkaçı olarak belleklerimizde. Son olarak da, içinde bulunduğumuz Temmuz ayı başlarında ABD'li bir gazeteci, yaralı IŞİD'lilerin Gaziantep'te tedavi olduğunu ve Türk hükümetinin, en azından IŞİD faaliyetlerine göz yumduğunu yazdı.

DAVUTOĞLU'NUN IŞİD MÜSAMAHASI 

2014'ün Ağustos ayında dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD hakkında yaptığı açıklamalar, IŞİD yanlısı internet medyasında memnuniyetle karşılandı. Davutoğlu, "IŞİD gibi bir yapı radikal ve terörüze görünebilir ancak o grubun içinde kitleler var. Sünni Araplar vardır, ciddi seviyede Türkmenler vardır" dedi. IŞİD'çi Takva Haber sitesi, "Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları, İslâm Devleti gerçekliğini ve arkasaındaki halk gücünü bir kez daha ortaya koydu" yorumunda bulundu.