AKP'den Bahçeli'ye yanıt: Erdoğan kırmızı çizgimiz, tekrar etmemeli

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'a verdiği yanıta tepki gösterdi. Çelik, 'Erdoğan’a gösterilmesi gereken saygı, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir' dedi.

AKP ile MHP arasında "af" tartışması üzerinden kriz çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdi birileri çıkarmış 'af'... Ne affı? Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada 'tamam ben affettim' diyorsa, bu ayrı konu ama biz  asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar  olamazsınız" sözlerine yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin bu açıklamasının hemen ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

"Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız o gün yaptığı konuşmada Sayın Bahçeli'yi ya da MHP'yi kastedecek olsaydı, bizzat MHP'yi zikrederek, Sayın Bahçeli'yi zikrederek konuşurdu" diyen Çelik, "Erdoğan’a gösterilmesi gereken saygı, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir. Bahçeli'nin ifadeleri Cumhur İttifakı'nın ruhuna uymamıştır. Bu sözler incitici, kırıcı cümlelerdir. Tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımız MHP'den 'birileri' diye bahsetmez" ifadelerini kullandı.