'Sosyalizmin Türkiye'deki izi' etkinliği Kadıköy ve Maltepe'de...

Ekim Devrimi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri sürüyor... "Ekim Devrimi'nin 100. yılında: Sosyalizmin Türkiye'deki izi" başlıklı etkinlik 25-26 Kasım tarihlerinde Kadıköy ve Maltepe NHKM'de gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Ekim Devrimi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri sürüyor...

"Ekim Devrimi'nin 100. yılında: Sosyalizmin Türkiye'deki izi" başlıklı etkinlik İzmir, Ankara ve Eskişehir'den sonra 25-26 Kasım tarihlerinde Kadıköy ve Maltepe NHKM'de gerçekleştirilecek. 

Gazeteci Ahmet Çınar ve ressam İrfan Ertel'in hazırlayıp sunduğu etkinlik 25 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde; 26 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Maltepe Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. 

"Genç SSCB'nin genç Türkiye Cumhuriyeti'ne dokunuşları: Nazilli Bez Fabrikası'ndan Sümerbank'a... Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nden Kültürprk'a..." alt başlığını taşıyan etkinlikte fotoğraflar eşliğinde Türkiye'nin ilk kamu yatırımlarının SSCB desteğiyle nasıl hayata geçirildiği ele alınacak. Söz konusu fabrikaların sadece birer sanayi tesisi yatırımı olmayıp aynı zamanda "yeni insan"ın yaratılması konusunda bir sosyokültürel hamle olduğu da tarihsel dayanaklarıyla birlikte anlatılacak.