Padişahın komedyen torunu Naz Osmanoğlu İstanbul'da

Sabık hanedan Osmanoğlu ailesine mensup "İngiliz Komedyen" Naz Osmanoğlu İstanbul'u ziyaret etti.

Reuters'den Ayla Jean Yackley'nin haberine göre sabık Osmanlı hanedanına mensup, Sultan V. Mehmet'in torunu Naz Osmanoğlu, İstanbul'u ziyaret etti. Haberde "İngiliz komedyen" olarak tanıtılan Naz Osmanoğlu'nun ailesine ve İstanbul ziyareti esnasında hissettiklerine dair yaptığı espriler dikkat çekti.

Gösterişli bir unvanı olduğunu ama ona karşılık gelen zenginliğe sahip olmadığını söyleyen Osmanoğlu'nun tam ismi ve unvanı Devletlû Necabatlû Şehzâde Sultan Nazım Ziyaeddin Nazım Osmanoğlu Hazretleri Efendi. "Taht" sırasında 17. sırada bulunan Naz Osmanoğlu, konuya ilişkin "tahta geçmem için sadece 16 kişiyi öldürmem gerekiyor" diye espri yapıyor.

Habere göre orta sınıf aksanıyla İngilizce konuşan standupçı Osmanoğlu'nun bu İstanbul'a yaptığı ilk ziyaretmiş. Reuters muhabiri ile Dolmabahçe Sarayı'na giden Osmanoğlu, "dedem burada altın beşik içinde doğdu ama ben içeri girmek için 30 lira ödüyorum" diyor.

Ürdün ve Dubai'de büyüyen ve İngiltere'de bir yatılı okula giden Osmanoğlu pek Türkçe konuşamıyor. Ancak hem babası hem kendisi Türk vatandaşlığına başvurmuş durumda. 

Osmanoğlu "Ailemin zengin tarihiyle gurur duyuyorum ama ben kendi işinde sıradan bir insanım" diyor. 

Sabık hanedan mensuplarının bir bölümü 2014'te Türkiye'ye dava açmış ve el konulan malları için tazminat istemişti.