Kapana sıkışan sincabı okul harçlığıyla kurtardı...

Batman'da kapana sıkışarak ağır yaralanan sincabı, lise öğrencisi Rüzgar Algan kurtardı.

Batman'ın Sason ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Rüzgar Algan, 10 Şubat'ta ormanlık alanda yürürken kapana sıkışmış bir sincap buldu.

Ağır yaralı olduğunu fark ettiği sincabı okul harçlığıyla bir veterinere götürdü.

Habertürk'ten Leyla Ünal'ın haberine göre, veteriner hekim, sincabın durumunun ağır olduğunu, bir uzmana götürülmesi gerektiğini söyledi. Algan, internette yaptığı araştırma sonucu hayvansever Tayfun Demir'e ulaştı. Demir'in isteği üzerine ağır yaralı olan sincap, Batmanlı genç eşliğinde İstanbul'a getirildi. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülen sincabın her iki ön ayak kemiği ile 2 humerus kemiğinin kırıldığı anlaşıldı. 6 saat süren ameliyatın ardından hayata döndü.

Sincabı o halde kapanda gördüğünde çok üzüldüğünü söyleyen Rüzgar Algan, “Ormanda buldum. Avcıların yabani hayvan avlamak için yerleştirdiği kapana sıkışmıştı. Bitkindi ve hareket edemiyordu. Hemen bir şeyler yapmam gerekiyordu. Okul harçlığımla Batman merkezdeki bir veterinere götürdüm. Durumunun ağır olduğu ve iyi bir uzman veterinerin kontrol etmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine sağ olsun veterinerle birlikte internette ne yapabileceğimize dair araştırma yapmaya başladık. Tayfun Demir'in sincabıyla birlikte internete yüklediği videoları gördük. Hemen kendisine haber verdik. Sağ olsun 'Hemen getir' dedi ve küçük sincap kurtuldu. Çok mutluyum” dedi.