Eski erkek arkadaşının saldırısına uğrayan kadın: Öldürülürsem katilimi bilin

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz isimli kadın kişisel blogunda, eski erkek arkadaşının şiddetine maruz kaldığını ve jandarmanın kendisini ciddiye almadığını yazdı.

Alanya'da yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, eski erkek arkadaşından defalarca şiddet gördüğünü ve durumu jandarmaya bildirmesine rağmen kimsenin kendisini ciddiye almadığını kişisel bloguna yazdı.

Yılmaz, Serdar Danacı adlı kişinin tehditlerine ve saldırısına maruz kaldığını anlattığı yazısında, "Sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi." dedi.

Yılmaz kokrudan sokağa çıkamadığını ve Serdar Danacı isimli şahsın rahatlıkla dolaştığını ifade ettiği yazısında "Serdar Danacı denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor. Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor." ifadelerini kullandı.

Yazdığı yazıda yaşadıklarını anlatan Yılmaz, yazıyla birlikte Serdar Danacı isimli şahsın kendisine saldırdığı anın görüntülerini ve uğradığı şiddetin boyutlarını gösteren fotoğrafları da yayınladı.

Yılmaz'ın www.kubray.com adlı blogunda, “Alanya’da kadına işkence” başlıklı bir yazı şu şekilde:

Merhaba herkese, maalesef sesimi duyurabilmek için, başımdan geçen olayı ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalıştığım bir derdimi, burada sosyal medyada yayımlamak zorunda kaldım. Bana yardım edeceğinizi biliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bu yazıyı buraya yazmamın bir ikinci nedeni ise, eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi.

Günlerdir evden dışarı çıkamıyorum, çok korkuyorum ve canım yanıyor. Geçen hafta, apartmanımın önünde darp edildim. Jandarma hiçbir şey yapmadı. Kamera kayıtlarını almalarını istedim ama almadılar. Beni darp eden adamı nezarethaneye koymadılar ve hatta ifadesini bile almadılar. Mahkemeye bile çıkmadı. Bana aylardır yaptığı tüm kötülüklerin hesabını vermedi.

Benim ismim Kübra Yılmaz, 22 yaşındayım ve Alanya'da yalnız yaşıyorum. Ailem yurtdışında, ben burada açıköğretimde okuyorum. Geçen sene 2014'de tanıştığım Serdar Danacı, benim eski erkek arkadaşım. Kendisinden ayrılmama rağmen benim peşimi bırakmıyor. Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için, kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye. Jandarma bana yardım etmiyor. Serdar Danacı denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor.

Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor.

15.03.2015 günü;
Beni rahatsız ettiği için ve tehdit ettiği için, karakola gidip koruma talep ettim ama şikâyetçi olmadım çünkü bana, senin hiçbir şeyin yok, neyden şikâyetçi olacaksın, biz onunla konuşuruz ve artık seni rahatsız etmez dediler.

22.05.2015 günü;
Evime girip paramı çaldı. Ben evde yokken, Emniyet Müdürlüğündeyken ben, kapıcıya gidip evimin yedek anahtarını alıp, evime girip paramı çaldı.

Ayrıca ben Emniyet Müdürlüğüne gitmeden önce, o gün beni arabaya zoraki bindirmek istedi, taciz etti beni ve hakaretler, tehditler etti. Emniyet Müdürlüğüne gidip, şikâyetçi oldum ve koruma talep ettim. Ben ifademi verirken, o da evime gidip, paramı çaldı.

15.06.2015 günü;
Kapıma işedi ve bana hakaretler etti.

20.06.2015 günü;
Evime girdi ve beni öldüresiye dövdü. Koruma talep etmeme rağmen daha önce, beni hâlâ rahatsız ediyor ve zorlama hapsi verilmedi kendisine.

28.06.2015 günü;
Evimin önüne taksiyle geldiğimde, beni taksiden zoraki çıkartarak çok kötü dövdü. Koruma talep etmeme rağmen, beni hâlâ rahatsız ediyor ve zorlama hapsi verilmedi kendisine. Jandarma kamera kayıtlarını almadı ve hastane raporumu bana vermedi.

03.07.2015 günü;
Beni arabaya bindirmeye zorladı, bana tokat attı, canım çok yandı. Jandarma çağırdım ama beni hastaneye götürmediler. Ramazan ayı olduğu için, sahur zamanı olduğu için, bizi uğraştırma diye kızdılar bana. İfademi değiştirmeye zorladılar sonra Mahmutlar'da eve giderken, muz tarlaların içinde, araçta bana hakaret ettiler. Şeytan diyor ki, bırak şunu burada dediler bana. Çok korktum beni gecenin bir vakti, tarlanın içinde bırakacaklar ve eve götürmeyecekler diye. Size göstereceğim ifadelere bakmanız yeterli, bana zoraki imza attırdılar ve hastaneye götürmediler.

18.07.2015 günü;
Sarhoş bir şekilde gecenin bir vakti, apartmana girdi ve intihar edeceğim diye herkesi rahatsız etti. Beni ve ailemi tehdit etti ve hakaretler etti bize. Sarhoş olduğuna dair elimde bir rapor var ve apartmana girdiğine dair ama yine zorlama hapsi verilmedi kendisine.

27.08.2015 günü;
Apartman girişinde darp edildim ve elimde kamera kayıtları var. Jandarma ilgilenmedi yine benimle. Kamera kayıtlarını almaya gelmediler bile. Serdar Danacı'nın ifadesi bile alınmadı ve mahkemeye bile çıkmadı, ayrıca yine zorlama hapsi verilmedi kendisine.

29.08.2015 günü;
Beni zoraki arabaya bindirdi, tehdit etti ve canımı yaktı. Bana yaptığı aylardır işkencelerin hesabını kimseye vermedi. Bir kere bile olsun mahkemeye çıkmadı. Zorlama hapsi bile verilmedi, koruma talep ettiğim hâlde, öldürülmekten korkuyorum, markete bile gidecek cesaretim kalmadı.