DEÜ'de açığa alınan akademisyenler: Akademi biat etmedi, etmeyecek!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle 12 akademisyenin açığa alınması, Rektörlük önünde protesto edildi. Akademisyenler, öğrenciler, siyasi parti, sendika, meslek odası temsilcileri "Akademi biat etmez" pankartı açtı. DEÜ'de bir akademisyenin imzacı olmadığı halde, imza atan başka bir akademisyenle aynı adı taşıdığı için açığa alındığı…

soL-İzmir

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) görev yapan 12 akademisyenin, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisine imza attıkları için açığa alınmalarına yönelik protestolar sürüyor. Dün Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yapan akademisyenler, bugün Alsancak'taki DEÜ Rektörlüğü önünde "Akademi biat etmez" pankartı açtı. 

Türk Tabipleri Birliği, SES, Eğitim-Sen'in yanı sıra çok sayıda sendika, meslek odası, siyasi parti temsilcisinin katıldığı protesto gösterisinde, "Barış isteyen akademisyenler onurumuzdur", "Barış için her bedel ödenir", "İmzamız direniştir bütün halklar kardeştir" yazılı dövizler taşındı. Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü de, açığa alınan akademisyenlerin protesto eylemine katılarak dayanışma ve destek mesajını sundu. 

İMZACI OLMAYAN AKADEMİSYEN İSİM BENZERLİĞİNDEN AÇIĞA ALINDI

DEÜ'de açığa alınan 12 akademisyenden biri olan Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Seçkin Aydın'ın barış bildirisine imza atmadığı halde, bildiriye imza atan Seçkin Aydın adlı başka bir akademisyenle aynı adı taşıdığı için açığa alındığı ortaya çıktı. İmzacı olmayan Doç. Dr. Seçkin Aydın'ın rektörlüğe itiraz ettiği öğrenildi.

REKTÖRLÜK, PROFESÖRLÜK KADROSU AÇTIĞI İSMİ DE AÇIĞA ALDI

Rektörlük tarafından açığa alınan akademisyenlerden Doç. Dr. Halis Ulaş için, aynı rektörlüğün geçen hafta profesörlük kadrosu açtığı anlaşıldı. Kendisi için profesörlük kadrosu açılan, jürisi belirlenen Doç. Dr. Halis Ulaş'ın tam profesör olmak üzereyken açığa alınması şaşkınlık yarattı. Bu tablo, açığa alma kararlarının rektörlüğe yukarıdan dikte ettirildiğini ve üniversite yönetiminin bu duruma direnemediğini gözler önüne serdi. 

ÜÇ AY ÖNCE EMEKLİ OLAN AKADEMİSYEN DE AÇIĞA ALINDI

DEÜ'de açığa alınan akademisyenlerden Doç. Dr. Yeşim Ediz'in üç ay önce emekli olduğu anlaşıldı.