Denizde iş cinayetine EMO'dan tepki: Sorumlular hesap versin!

TGM Denizcilik'in sefer sırasında iş cinayetinde hayatını kaybeden stajyer mühendisin cenazesini poşete sarıp Sri Lanka'ya bırakarak yoluna devam etmesine yönelik tepkiler sürüyor. Elektrik Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada, "TGM şirketini kınıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin bu iş cinayetinin üzerine gitmesini, sorumluların…

Haber Merkezi

TGM Denizcilik'in sefer sırasında iş cinayetinde hayatını kaybeden stajyer mühendisin cenazesini poşete sarıp Sri Lanka'ya bırakarak yoluna devam etmesine yönelik tepkiler sürüyor. Elektrik Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada, "TGM şirketini kınıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin bu iş cinayetinin üzerine gitmesini, sorumluların hesap vermesini bekliyoruz" denildi. 

EMO Yönetim Kurulu imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle: 

"Bu yıl üniversiteden mezun olan genç meslektaşımız Delil Arslan‘ı iş cinayetinde yitirmiş olmanın derin acısı içindeyiz. EMO Bursa Şubesi Üyesi olan Elektrik-Elektronik Mühendisi Delil Arslan‘ın TGM Deniz İşletmeciliği ve Acentiliği Şirketi‘ne ait Gas Cat adlı gemide yaşanan iş cinayeti sonucunda yaşamını yitirdiğini öğrendik. Arslan‘ın cenazesinin bir poşet içinde Sri Lanka‘da bırakılması, ailesine doğru bilgilendirme bile yapılmamış olması üzüntümüzü kat be kat artırmış; iş cinayetlerinin nasıl bir boyuta geldiğini gözler önüne sermiştir. TGM Deniz İşletmeciliği ve Acentliği şirketini kınıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin bu iş cinayetinin üzerine gitmesini, sorumluların hesap vermesini bekliyoruz. Genç meslektaşımız Delil Arslan‘ın ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm mühendislik camiasına başsağlığı dileriz."