AKP'den 'Yeni devlet kurduk' diyen Ayhan Oğan'la ilgili açıklama

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, "Yeni devlet kuruyoruz" ifadelerini kullanan Ayhan Oğan'ın sözlerine ilişki açıklama yaptı. Ünal "Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son günlerde medyada, geçmişte bir dönem MKYK üyeliği yapan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden AKP aleyhine yeni bir kampanya başlatıldığını belirterek, "Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır" değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde toplumda cumhuriyetin değerleri ve kazanımlarına ilişkin kaygılar oluşturmayı amaçlayan bazı provokasyonlar yaşandığını belirtti.

"PARTİMİZ ALEYHİNE YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILMIŞTIR"

 

AKP'nin kurulduğu günden beri ayrımcılığa ve ötekileştirmeye asla müsaade etmediğine, bundan sonra da etmeyeceğine dikkati çeken Ünal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son günlerde medyada, MKYK üyemiz olduğu iddia edilen, esasen geçmişte bir dönem MKYK üyeliğimizi yapmış olan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır. Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır. Partimizin bu konudaki görüşlerini, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, daha önce çeşitli defalar, bizzat veya sözcüleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."