Bu da oldu: Ajan taraftarlar geliyor!

AKP'nin ihbarcılık kültürü tribünlere de sızdı! İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "taraftar şiddeti" gerekçesiyle tribünlere "ajan taraftar" yerleştirecek, taraftar gruplarının eylemleri "örgüt" kapsamında değerlendirilecek. Polisin şiddet örnekleri ise "taraftarı polisten kim koruyacak" sorusunu akıllara getiriyor.

AKP'nin her alanda meşrulaştırmaya giriştiği ihbarcılık kültüründen stadyumlar da nasibini alıyor. Emniyet maçlarda yaşanan gerilimin "çözümünü" ajan polisler ile sağlayacağını duyurdu. Ancak şiddetin kaynağının polisler olduğu yaşanan birçok örnekle hafızalarda yerini koruyor.

Radyospor'da yer alan habere göre, tribünlerde taraftar arasındaki gerilimi gerekçe gösteren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tribünlere "ajan taraftar" yerleştirileceğini duyurdu. Emniyette "ajan taraftar" için açılan bölümün başına İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla Organize Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Müdürü Murat Özgün getirildi.

Polislerden ve yurttaşlardan "ajan taraftar" oluşturuluyor
10 deneyimli polis ve 300 polisten oluşan "ajan taraftar" ekibi içerisinde, taraftarlar da ajanlık yapacak. Polislerden ve yurttaşlardan oluşturulan "ajan taraftarlar", maçlarda taraftarların arasına sızacak, taraftar gruplarını ve eylemlerini rapor edecek. Taraftar gruplarının liderleri ve üyelerini izleyecek olan ajanlar, tespitlerde bulunacak.

Taraftarlar "örgüt" ile suçlanacak
Tribünlere ajanlığı getiren skandal uygulamada taraftarların eylemlerinin "örgüt" kapsamında değerlendirilecek olması dikkat çekti. İlk İstanbul'da hayata geçecek "ajan taraftarlar" uygulaması Türkiye'de 10 ilde daha uygulanacak.

Taraftarı polisten kim koruyacak?
Tribünlere ihbarcılığı yerleştiren, taraftar gruplarını "örgüt" kapsamına almayı hedefleyen emniyetin, maçlarda taraftara "güvenlik" adı altında uyguladığı şiddet biliniyor. Polisin bir hayli kabarık olan sicilinde barındırdığı şiddet örnekleri, "taraftarı polisten kim koruyacak" sorusunu akıllara getiriyor.

Maçlarda polis şiddetinden bazıları şu şekilde:

Astım krizi geçiren gence öldüresiye saldırdı
Olin Edirne ile Mersin Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan maçta taraftarlara saldıran polis astım krizi geçiren bir gence öldüresiye saldırdı:

(soL - Haber Merkezi)