SES 12. yılında

SES'in 12. kuruluş yıldönümünü buruk kutladıklarını belirten Genel Başkan Yorgun, ''Sosyal Güvenlik Reformu ile çalışanların birçok hakkının gasp edildiğini'' ve "sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik hakkının ticarileştirildiğini" vurguladı.

soL (HABER MERKEZİ) KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Genel Başkan Bedriye Yorgun'un yaptığı açıklamada, "buruk" bir kutlama yaptıklarını ifade etti.

Çalışanların hakları gasp ediliyor
Açıklamasında, reform adı altında hayata geçirilen performans sistemi ve döner sermaye uygulamalarının sağlık hizmeti mantığı ile çeliştiğine dikkat çeken Yorgun, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak, tedavi gören sağlık çalışanlarının raporlu oldukları süre için performans puanlarının kırıldığını hatırlattı. Bu sağlık görevlilerinin maaşlarında kesinti yapıldığını belirterek, ''Oysa onlar, paranın yükselen değerine inat, sevgiyi ve yaşamı üretirlerken, kanamalı bir hastayı insan üstü çaba sarf ederek hayata döndürürken bu hastalığa yakalandılar. Döner sermaye döndürebilir mi insana duyulan sevginin çarkını?'' diye sordu.

''Sosyal Güvenlik Reformu ile çalışanların birçok hakkının gasp edildiğini'' vurgulayan Yorgun, sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik hakkının ticarileştirildiğini ifade etti.

"Sendikamız cezalandırılmak isteniyor"
SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt'ün, katıldığı basın açıklaması nedeniyle 8 Ocaktan bu yana tutuklu olduğunu hatırlatan Yorgun, bu konuyu Uluslararası Çalışma Örgütüne (ILO) taşıdıklarını ve ILO'nun bu konuda Türkiye'ye müdahale etme kararı aldığını açıkladı. Bedriye Yorgun, Özsöğüt'e yapılan uygulamayla sendikalarının cezalandırmak istendiğini belirtti.

"Mücadele azmimiz artmıştır"
Sağlık sistemindeki olumsuzluklar, sağlık personelinin yaşadığı zorluklar ve sendikalarına dönük baskılar nedeniyle, önceki yıllarda yaptıkları gibi kokteylli kutlama yapmadıklarını dile getiren Yorgun, ''Ama bütün bu olup bitenler, mücadele azmimizi artırmıştır. SES, özgür ve onurlu yaşamı cesurca ve cömertçe örmeye devam edecektir'' dedi.