ÖDP, 'Sanane Tayyip' dedi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul’da ve Antalya’da yaptığı ‘#sananeTayyip’ eylemleriyle AKP’nin despotik uygulamlarını ve özel hayata müdahalelerini protesto etti. Yapılan açıklamalarda “AKP, adım adım toplumsal yaşamı İslami despotizmin baskısı altında şekillendirmeye çalışıyor” denildi.

(soL - İstanbul) ÖDP Başbakan Erdoğan’ın ‘kızlı-erkekli evler’ üzerine yaptığı açıklamayı ve AKP’nin özel hayata yaptığı müdahaleleri protesto etti. İstanbul Kadıköy Boğa Meydanı’nda saat 12.30’da buluşan ÖDP İstanbul İl Örgütü buradan Kilise Meydanı’na yürüdü. Burada ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya yaptığı açıklamada Gündelik hayata ve kadın bedenine her gün yeni bir müdahale gündeme getiren AKP, adım adım toplumsal yaşamı İslami despotizmin baskısı altında şekillendirmeye çalışıyor” dedi.

ÖDP Antalya İl Örgütü’nün Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı eylemde konuşan ÖDP Kadın Koordinasyonu Kolaylaştırıcıları'ndan Jiyanda Kaya, “Kadınlar ve gençler üzerinde kurulmaya çalışılan sözde ahlak baskısı, gerici iktidar blokunun adım adım geliştirmeye çalıştığı İslami despotizmin bir parçasıdır” dedi.