Ahmet Hakan laikliği böyle savundu: Laiklik adı altında işlenen zulümler...

Kısa süre önce Ensar Vakfı'na verdiği destek sonrası büyük tepki çeken Ahmet Hakan, Meclis Başkanı'nın laiklik açıklamalarına tepki gösterdiği yazısında "laiklik zulümlerini" sıraladı.

AKP'nin laiklik adına ne varsa tek tek yok etmesi sonrası Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "yeni anayasada laiklik olmamalı" sözleri tartışmayı büyütürken Ahmet Hakan yine şaşırtmadı.

Kısa süre önce Ensar Vakfı'na verdiği destekle bilinen Ahmet Hakan, İsmail Kahraman'ı "eleştirdiği" yazısında "laiklik zulümlerini" sıralamayı başardı.

AKP iktidarını öven Hakan "Laiklik adına zerre kadar zulmün, zerre kadar baskının, zerre kadar mağduriyetin söz konusu olmadığı bir ortamda... Hatta ve hatta... Ensar Vakfı’nın kaçak evlerine bile “LAİKLİK” adına değil, çocuklara tecavüz edildiği gerekçesiyle itiraz edildiği bir ortamda... İsmail Kahraman’ın laiklik karşıtı bir çıkış yapmasını neyle izah edebiliriz? Demek ki... İsmail Kahraman gibilerin doğru da uygulansa, yanlış da uygulansa laikliğin kendisiyle ilgili bir dertleri varmış" demeyi başardı.

 

Hakan'ın yazısı