Pink Floyd şarkıları Haziran’da yitirilenler için söylendi

İzmir, Haziran direnişinde öldürülen gençlerin anısına seslendirilen Pink Floyd şarkılarına ev sahipliği yaptı. Bring The Boys Back Home şarkısından esinlenilen konserde binlerce İzmirli Haziran’da kaybettiğimiz çocukları geri istedi.

(soL - İzmir) İzmir Gündoğdu Meydanı, Pink Floyd’un “Bring The Boys Back Home” adlı şarkısından esinlenilerek düzenlenen bir konsere ev sahipliği yaptı. Geçen yıl Haziran direnişinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş’ın yakın akrabalarının da sahneye çıkarak mesajlarını verdiği konserde binlerce İzmirli “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı attı.

İzmir’deki çeşitli müzik gruplarının sadece Pink Floyd şarkılarını seslendirdiği konsere, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, İKK, KESK, DİSK, İzmir Barosu, Konak Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Rock-A Festival Kolektifi de destek verdi.

Konser arasında Haziran direnişinden öldürülen gençlerin yakınları teker teker sahneye çıkarak mesajlarını dile getirdi.

'Adalet arıyoruz'
Kurulan sahnede önce Haziran direnişinde yaşamını yitirenlerin isimleri okundu. Direnişte ölenlerin yakınları da sahneye gelerek İzmirlilere şu mesajları verdiler:

Hatice Cömert: İzmir’in güzel insanları merhaba. Herkese geldiği için teşekkür ederim, ayaklarınıza sağlık. Ben Hatay’dan buraya geldim. Adalet istiyorum. Bütün çocuklara adalet istiyorum. İlk şehit Abdullah Cömert. İkinci şehit Ali İsmail Korkmaz üçüncü şehit Ahmet Atakan Hatay’dan sizlere bin selam getirdim. Abdullah, sokağa adalet aramaya çıktı. Niye çıktı, neden çıktı diye sormak lazım. Savaş olmasın, insanca yaşanılsın diye sokağa çıktı. Onun için benim oğlum sokağa çıktı. Hatay’da mahkeme yok muydu? Bizi Balıkesir’e davası taşındı. Benim oğlum Hatay’da öldürüldü. Başka şehirde öldürülmedi. 14 ay geçti hala katil tutuklu değil, halen geziyor benim oğlum toprak altında. Bu katil cezalandırılsın. Herkesi 15 Eylül’de Abdullah’ın mahkemesine davet ediyorum.

Adnan Cömert: Size Armutlu’dan selam getirdim. Gezi direnişinden itibaren adalet arayışımız devam ediyor. Bu faşist iktidarı yıkana kadar mücadelemiz devam edecek. Yalana talana karşı, dur demek için susmayacağız. Elbet bir gün adalet yerini bulacak. Sizleri mahkeme de dayanışmaya davet ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayın. Potansiyel katil her tarafta var. Yargılanmadığı sürece potansiyel katiller her tarafta olacaklar.

Emsal Atakan: Hatay’dan devrimci ve mücadeleci selamlarımı getirdim sizlere. Ve benim oğlum demokratik hakkını kullanırken katledildi. Ahmet atakan hepinizin evladı, sizlerde benim evladımsınız. 10 Eylül’de oğlumun birinci yıl anma etkinliği yapıyoruz hepiniz davetlimsiniz.

Ali Ayvalıtaş: Ben bir Sivaslı olarak konuşuyorum, Pir Sultan’ın memleketi yobazlara kaldı. Ben utanıyorum sivaslı olmaktan. Ben öyle acılar çektim ki oğlumu ve eşimi kaybettim. Mehmedim, haksızlığı tahammülü olmayan bir çocuktu. Ondan sonra Fadime annenizi de kaybettim. Ben artık geceleri huzur buluyorum. Geceleri beraberiz ailemle. Ama sabah kalktığımda yine yalnızım. Benim sizden istediğim birbirinize sahip çıkın, insan ayırmayın.

Gürkan Korkmaz: İzmir Ali İsmail için çok önemli bir şehirdi. Ali İsmail’in üniversite tercihinde ilk sırada İzmir vardı. Okumak istediği şehirdi. Sosyal medyada dolaşan yeşil tişörtlü fotoğrafını burada çekilmişti. Pink Floyd Ali İsmail’in en çok sevdiği gruptu. Bu konserin o yüzden ayrı bir anlamı var. Konserin adında olduğu gibi çocuklarımız geri gelmeyecek belki ama Ali İsmail’in düştüğü gün annemin dediği gibi binlerce oğlum oldu demişti. İyi ki yanımızdasınız.