"Mesele Kürtçe şarkı değil, magandalaşma"

Sarp Öztürk isimli bir müzisyenin bir barda maganda kurşunuyla öldürülmesi Mersin’deki müzisyenler tarafından protesto edildi. Eylemde, cinayetin nedeninin "Kürtçe şarkı söylememek" olmadığı, asıl sorunun mafyalaşma olduğu vurgulandı.

Mersin’de bir barda, "Kürtçe şarkı isteği yerine getirilmediği gerekçesiyle" işlenen müzisyen Sarp Öztürk cinayeti, Mersin Müzisyenler Platformu tarafından protesto edildi. Cinayetin işlendiği barın önüne gelen müzisyenlerin bazıları kefen giyerken, bazıları da dövizler taşıyarak olayı protesto etti.

Cinayeti lanetleyen dövizler açan Mersinli müzisyenler, Sarp Öztürk anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"Kürtçe şarkı çalsan da çalmasan da öldürülürsün, mesela mafyalaşma"
Mersin Müzisyenler Platformu adına basın açıklamasını solist Gülşah Deniz Kılıç okudu. “Sanatçılar sahneye zırh ve kalkanla çıksın” diyerek konuşmaya başlayan Kılıç, cinayete tepki gösterdi. Cinayetin münferit olmadığını vurgulayan Kılıç, buna benzer olayların daha önce de yaşandığını belirtti. Birilerinin bu olayı etnik bir zemine taşıyarak yaraları kaşımaya niyetlendiğini söyleyen Kılıç "Mesele Kürtçe şarkı meselesi değil, Kürtçe çalsan da öldürülürsün, çalmasan da, olayı bu yöne çekenler kendi çürüklerini meşrulaştırma gayretinde. Meseleyi mafyalaşma, kabadayılaşma ve magandalaşma olarak görüyoruz" dedi.

Kılıç, suçlu olarak "paraya değer veren işletmecileri" gösterdi… Bu olay, işletmecilerin de kabusu olmaya adaydır, bu olayı protesto etmek ve seslerimizi daha iyi duyurmak için bu gece Mersin eğlence yerlerinde çalışan müzisyenlerin sahneye çıkmayacağını da söyledi.

Kitle Örgütleri ve partilerden de eyleme destek geldi. Demokratik kitle örgütleri temsilcilerinin ve bazı partilerin yöneticilerinin de geldiği eylemde BDP Mersin İl Başkan Vekili Mahmut Karabulut basın açıklamasının ardından bir konuşma yaptı. Cinayeti asla tasvip etmediklerini vurgulayan Karabulut, katilin bir an önce yakalanmasını istedi.

Açıklamanın ardından müzisyenler, Sarp Öztürk’ün sevdiği bir türküyü seslendirirken, kalabalık grup da eşlik etti. Kalabalık, daha sonra ellerindeki döviz ve fotoğrafı cinayetin işlendiği barın önüne bıraktı.