Kendini savunan kadına 6,5, döven polise 1,5 yıl hapis!

İzmir'deki bir karakolda kamera kayıtlarıyla da tespit edilen olayda, polis elleri kelepçeli Fevziye Cengiz'i feci şekilde dövmüştü. Kameraya da yansıyan olayın ardından kadını polisler hakkında 1,5 yıl hapis istenirken dayak yiyen kadına polisi ‘yaralamaktan’ 6,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir’de ailesiyle birlikte bir müzikholde eğlenirken gözaltına alınan Fevziye Cengiz, elleri kelepçeliyken karakolda iki polis tarafından feci şekilde dövülüyor.

Eşiyle eğlenmeye gitti…
Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre, İzmir Karabağlar’da Polis Merkezi’nde iki polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendikten sonra dakikalarca dövülen genç kadın, ifadesinde Temmuz ayında bir akşam eşi, kızı, damadı ve kayınbiraderi ile İzmir’de bir müzikhole eğlenmeye gittiğini ve diğer arkadaşları dışarı çıktığında polislerin müzikholü bastığını dile getirdi. Bu sırada üç sivil polis kimlikleri isteyince Fevziye Cengiz’in eşi Murat Cengiz, eşinin kimliğini getirmek üzere arabaya gitti. Bu sırada yanlarına gelen sivil polislerden birine “Eşim kimliğimi almaya arabaya gitti, bir dakika bekleyin” diye açıklamaya yapmaya çalışırken sivil polislerden biri Cengiz’e vurdu ve “Gitmek istemiyor musun, kahpe” diye bağırdı. Fevziye Cengiz bunun ardından polisler tarafından gözaltına alındı.

İtmek 6,5 yıl, karakolda dayak 1,5 yıl
Olayın ardından karakolda polisler kadının kimliği olmadığı için gözaltına alındığın ve kendilerine direndiğini söyledi. Üç polis memuru, ‘itti ve tırmaladı’ diyerek suçladı.

Olayda polisler tarafından feci şekilde dövüldüğü karakol kayıtlarından da görülen kadın ise kendisini döven polislerden şikâyetçi oldu. Bunun ardından yargı skandal bir karara imza atarak kadını döven polisler hakkında “zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama” suçu işledikleri gerekçesiyle 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açarken, Fevziye Cengiz hakkında polisleri yaraladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.