Erzurum'a çağrı merkezi

Sağlık Bakanlığı, çağrı merkeziyle merkezi randevu sistemine geçmeye hazırlanırken, çağrı merkezinin ucuz işgücünün yoğun olduğu Erzurum’a kurulacak olması dikkat çekiyor.

soL (HABER MERKEZİ) Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinin muayene randevularını tek elden vermeye hazırlanırken, bu amaçla kurulacak çağrı merkezinin Erzurum'da açılacak olması dikkat çekiyor. İnternetten de hizmet vereceği ifade edilen sistemin amacı, doktorların verimliliğini artırmak ve hastaların hastanelere ulaşmasını kolaylaştırmak olarak ifade ediliyor.

Sağlık Bakanlığı bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü yeni bir randevu sistemine hazırlanıyor. Bakanlığın hem doktorların hem de hastanelerin verimliliğini artırmak iddiasıyla uygulamaya hazırlandığı yeni sistem için Erzurum'a, 7 gün 24 saat muayene randevusu verecek bir çağrı merkezi kurulacak. Bilindiği gibi son yıllarda çağrı merkezleri, özellikle işsizliğin yoğun olduğu ve ucuz işgücünün olduğu yerlere kuruluyor. Sağlık Bakanlığı'nın çağrı merkezi hizmetini özel sektörden alacağı ifade edilirken, merkezin kurulması ve işletilmesi için ihaleye çıkılacak. Erzurum'da kurulacak çağrı merkezinde yaklaşık 100 kişinin çalıştırılacağı kaydediliyor. Çağrı merkezinin yanında, merkezi randevular internet üzerinden de verilecek.

Sağlık Bakanlığı pilot uygulamaların ardından ortaya çıkacak sonuçlarla birlikte çağrı merkezlerinin sayısının artabileceğini belirtirken, yeni sistemin pilot uygulamasının önümüzdeki aylarda Kayseri ve Erzurum'da başlatılacağı kaydediliyor.

Çağrı merkezlerinde Erzurum'un sırrı!
Sağlık Bakanlığı'nın açacağı çağrı merkezi için yer olarak Erzurum'u seçmesi, "neden Erzurum?" sorusunu akıllara getirirken, son zamanlarda Turkcell şirketinin Erzurum'da bulunan çağrı merkezini konu alan reklam filmi bu konuda kimi ipuçları sunuyor. Bir süredir, televizyon ekranlarında sıkça görmeye alıştığımız reklam filminde, sürekli kahvede oturan, işsiz bir gencin Turkcell'in Erzurum'da açtığı çağrı merkeziyle birlikte iş bulması Turkcell'in "büyük hizmeti" olarak izleyicilere sunuluyor. Reklam filminde, Erzurumlu gençlerin yoğun işsizliği açıkça hissedilirken, Turkcell'in çağrı merkezini bu ilde açarak, "işsizliği nasıl fırsata dönüştürdüğü ve gençleri nasıl ucuz işgücü olarak kullandığı" elbette kendisine yer bulamıyor.

"Biçilmiş kaftan Erzurum"
AKP'nin 21. Dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı 2007 yılında basına verdiği bir demeçte, çağrı merkezleri için neden Erzurum'un tercih edildiğini açıkça ortaya koyarken, şöyle konuşmuştu: "26 Ocak'ta İstanbul Ticaret Odası'nda yapacağımız toplantıya Avea, Telsim ve büyük şirketlerin yöneticilerini davet ettik. Toplantıda, Erzurum'un güçlü telekomünikasyon altyapısı ve ucuz maliyetler konusunda kendilerini bilgilendireceğiz. Bizim amacımız, Doğu'nun önemli bir merkezi olan Erzurum'da tüm çağrı merkezlerinin kurulmasını sağlamak. Hem alt yapı hem de ucuz iş gücü açısından Erzurum biçilmiş kaftandır."