Yatağan Termik Santrali'nde göçük altındaki bir işçi yaşamını yitirdi

Yatağan Termik Santrali'nde sabah saatlerinde kömür taşıyan bant sisteminin çökmesi sonucu 9 işçi yaralı olarak hastaneye kaldırılırken göçük altındaki iki işçiye ulaşma çabaları devam ediyordu. Çalışmalar sonucunda bir işçinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. 2002 sonrası dönemde enerji özelleştirmelerinden en fazla nemalanan grup olan Bereket Enerji…

İHA

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde, sabah saatlerinde kömür taşıyan bant sisteminin çökmesi sonucu göçük altında kalan iki işçiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

8 saat süren çalışmanın ardından göçük altından çıkarılan işçinin kimliğinin henüz belirlenemediği açıklandı.

AFAD, UMKE ve AKUT ekipleri tarafından göçük altında kalan diğer işçi için ise arama çalışmaları devam ediyor. 

Yatağan Termik Santrali, 2014 yılında özelleştirilmiş, Bereket Enerji grubu tarafından işletilmeye başlamıştı. Son 16 yılda enerji sektörü özelleştirmelerinden en fazla nemalanan gruplardan biri olan Bereket Enerji, elektrik dağıtım bölgeleri ve üretim santralleri özelleştirmelerindeki en iştahlı sermaye gruplarından biri oldu. Grubun dört milyar doları aşan banka borcu için yeniden yapılandırma girişiminde bulunduğu biliniyor. Yatağan Termik Santrali'ni aldıktan sonra kazaya konu kömür taşıma bandı ve diğer bölümlerde gereken yatırımların yapılıp yapılmadığı, raylı sistemin üst limitten fazla yüklenip yüklenmediği gibi sorulara henüz tatmin edici bir yanıt verilmemiş durumda.