Metal işçileri 'direnişe devam' dedi

TOFAŞ işçilerinin patronların "işe dönün" çağrısına yanıtı, "Ölmek var, dönmek yok" oldu.

TOFAŞ işçileri ve şirket yönetimi arasında bugün gerçekleştirilen görüşmenin ardından, iş bırakmaya devam etme kararı çıktı. İşçilere 20.30'a kadar düşünme süresi vererek yarın sabah işbaşı yapmalarını talep eden şirket yönetimine işçilerin yanıtı; "Ölmek var dönmek yok" sloganı oldu.

PATRONUN 'NAMUS SÖZÜ'

Bugün saat 18.30'da işçilerle fabrika yönetimi arasında yapılan görüşmede fabrika yönetimi, Türk Metal Sendikası'nın 2017'ye kadar fabrikadan çıkarılmasının kanunen mümkün olmadığını, ücret zammı konusunda bir şey denemeyeceğini belirterek, bir ay sonra bu konunun görüşülmesi için "namus sözü" verildi.

Saat 20.30'a kadar süre verilen işçilerden, 6.45'te mesaiye başlamaları istendi. 

Yönetimle görüşmeyi yürüten ve dışarıda bekleyen işçiler, "Ölmek var dönmek yok" sloganıyla kararlarının greve devam olduğunu duyurdu. 20.30'a kadar beklemeye gerek olmadığını belirten işçiler, "ücret artışı, Türk Metal Sendikası'nın gitmesi ve işten atmanın olmayacağı garantisi" talepleri yerine gelene kadar direnişe devam etme kararında olduklarını açıkladı.

Türk Traktör'de de işçi temsilcileriyle fabrika yönetiminin yaptığı görüşme aynı kararla sona erdi. İşçi temsilcisi fabrika giriş kapısına gelerek görüşmeye dair bilgilendirmede bulundu. Yapılan görüşmede, diğer fabrikalarla ortak olan talepler iletilirken yönetim yalnızca fabrika özelinde karar vermelerinin mümkün olmadığını ifade etti. İşçi temsilcisinin konuşması işçiler tarafından "Ölmek var dönmek yok!" sloganıyla karşılandı.