200'ü aşkın Alman 'cihad' için Suriye'ye gitti!

Alman istihbaratı, Suriye’de çatışmalar başladığından beri bu ülkeye giden, tespit ettikleri Alman militanların sayısının 210’dan fazla olduğunu, bunların 10 tanesinin kadın olduğunu söyledi.

İran’da yayın yapan Press TV’nin haberine göre Alman istihbarat örgütü başkanı Hans Georg Maassen Suriye’de çatışmalar başladığından beri bu ülkeye giden, tespit ettikleri Alman vatandaşı militanların sayısının 210’dan fazla olduğunu, bunların 10 tanesinin kadın olduğunu söyledi.

Alman istihbarat şefinin verdiği bilgilere göre Suriye’de dış destekli çetelerin saflarında çatışmaya giden militanların çoğunluğu 25 yaşın altında. Militanların şimdiye kadar 10 tanesi ölürken, 50 militanın da Almanya’ya döndüğü belirlendi.

Alman istihbaratına göre Almanya’ya dönen 50 İslamcı militanın en az üçte biri Suriye’de çatışma tecrübesi kazandı. Maasen, bu militanları “ciddi şiddet eylemleri gerçekleştirme potansiyeline karşı” yakından takip etmek zorunda olduklarını söylerken Suriye’ye savaşmaya giden Alman militanların sayısının tespit edilenden çok daha fazla olabileceğini de sözlerine ekledi.

Yaklaşık üç senedir Suriye yönetimine karşı savaşan ve Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen muhalefet saflarında çok sayıda yabancı cihatçının bulunduğu uzun zamandır bilinmekteydi.