Talal Silo kimdir?

ÖSO'ya sığınan SDG sözcüsü Talal Silo kimdir?

Haber Merkezi

YPG'nin ana unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcülüğünü yapan Talal Silo (Talal Ali Sülo), bir Türkmen. 1965'de Halep'de doğan Silo, Suriye'de askeri okulda okusa da, sonrasında ordudan atılıyor.

Silo, 2013 yılında Halep'in kuzey kırsalında "Selçuklular Tugayı" adında bir Türkmen tugayı kuruyor. "Süleyman Şah Tugayı" isimli ÖSO bağlantılı Türkmen birliğinin parçası olarak kurulan grup, sonrasında Suriye Demokratik Güçleri'ne katılıyor.

Silo, Selçuklular Tugayı'nın kuruluşunu açıklarken:

TALAL SİLO SDG'DE

Diğer Türkmen tugaylarının aksine, Silo'nun başında olduğu Selçuklular Tugayı Türkiye'ye mesafesiyle biliniyor. Grubun kurucusu Talal Silo, Suriye Demokratik Güçleri'nin ilan edildiği dönemde SDG'ye geçmiş durumda.

Silo, aynı zamanda SDG'nin El-Havl saldırısının başlangıcını duyuran isim. 2015 yılının sonlarında Talal Silo tarafından SDG adına yapılan açıklamada "Suriye Demokratik Güçleri Suriye'nin özgür halklarının birliğinden doğmuştur" denilerek, SDG'nin "eşit, özgür ve demokratik bir Suriye inşa edilmesi" için çalışacağı söyleniyor.

Daha önce ÖSO'ya bağlı olan Silo, bu tarihlerden sonra SDG sözcüsü olarak biliniyor.

Silo SDG adına açıklama yaparken:

SİLO TARAF DEĞİŞTİRİYOR

SDG sözcüsü, örgütünden ayrılarak Cerablus'a geçti. ÖSO'ya sığınan Silo, burada yaptığı açıklamada "SDG projesinin bir kaç ay içinde biteceğini" öne sürdü.

Silo'nun ayrılmada önce de ÖSO grupları ile görüşmeler yaptığı ve kendisine güvence verildikten sonra teslim olmaya karar verdiği söyleniyor.

Talal Silo'nun taraf değiştirmesiyle ilgili SDG'den henüz bir açıklama gelmedi.