New York Times'ta 'maklube' tanıtımı

New York Times'ta, Türkiye'de daha çok cemaatçilerin "resmi yemeği" olarak bilinen maklube hakkında tanıtım yazısı çıktı.

Dış Haberler

AKP'nin Türkiye'de cemaate karşı yaptığı operasyonlar sürerken, ünlü Amerikan gazetesi New York Times ilginç bir haber yayımladı.

Gazetenin "yiyecek" bölümünde, Francis Lam imzasıyla, Türkiye'de daha çok cemaatçilerin pişirdiği yemek olarak bilinen "maklube"nin tanıtımı yapıldı.

"Akşam Yemeği İçin Ortadoğulu bir Katlı Pasta" başlığıyla yayımlanan haberde, muhabirin bir Müslüman ailenin evine konuk oluşu ve maklubenin yapılışı anlatılıyor.

Lam'in konuk olduğu aile ise, Batı Şeria kökenli.