IŞİD operasyonu için 'Barbarları hurilerine yaklaştırdığımıza sevindim' yazdı, İslamofobiyle suçlanıyor

İngiltere'de IŞİD için 'bu barbarları hurilerine bir adım daha yaklaştırdığımıza sevindim' yazan bir hukuk fakültesi öğrencisi, İslamofobi suçlamasıyla soruşturma geçiyor.

Edinburgh Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üçüncü sınıf öğrencisi olan bir genç, IŞİD hakkında yazdıkları nedeniyle "islamofobi" ile suçlandı.

Afganistan'daki IŞİD ağlarını hedef alan bir hava saldırısı ardından, hukuk öğrencisi Robbie Travers sosyal medyada; "Mükemmel bir haber, bu barbarları hurilerine bir adım daha yaklaştırdığımıza sevindim" yazdı.

Hakkında soruşturma açılan Travers, Times'a yatığı açıklamada; "Şakalı bir ifadeyle dillendirdiğim yorumlarımın soruşturmaya uğraması nedeniyle endişeliyim, istismar ya da ırkçı bir muameleye teşvik etmedim, yasadışı bir çağrı yapmadım" dedi.

Travers hakkındaki soruşturmanın, bir başka hukuk öğrencisi Esme Allman tarafından "bariz İslamofobi" ifadeleriyle şikayet sonucu başladığı bildirildi. Allman, bu ifadelerin azınlıklara mensup öğrencileri tehdit altında bıraktığını iddia etti.

Öte yandan kendisini feminist olarak tanımlayan Allman'ın, okuldaki Öğrenci Derneği'nin üyelerinden olduğu ve bu derneğin "tüm siyahi erkekler çöptür" ifadeleriyle bilindiğini hatırlatan Travers, Allman'ın bir "misilleme" peşinde olduğunu öne sürdü.

Üniversite, Travers hakkında bir soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.