Faşist Sağ Sektör Minsk Anlaşması’nı tanımıyor

Ukrayna’da faşist örgüt Sağ Sektör’ün lideri Dimitri Yaroş, ülkenin doğusundaki askeri operasyonlara katılan hareketinin Minsk Anlaşması’nı tanımadığını ve provokasyon ve kan dökme haklarını saklı tuttuğunu açıkladı.

Dış Haberler

Facebook hesabından açıklama yapan faşist Sağ Sektör lideri Dimitri Yaroş, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ağır teçhizat ve silahları geri çekme, ateşkes emri alması durumunda, Ukrayna’nın gönüllü birliği Sağ Sektör, Ukrayna topraklarının Rus işgalinden tam kurtuluşuna kadar, kendi stratejik planlarına uygun olarak aktif silahlı eylemleri sürdürme hakkını saklı tutuyor” dedi.

Yaroş, örgütün, kendi silahlı ve yedek birliklerini konuşlandırmayı, üyelerine eğitim ve lojistik destek sağlamayı, silahlı faaliyetlerini Özel Operasyon Komutanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tugayları ve Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın gönüllü taburları ile koordine etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Sağ Sektör, Ukrayna’da aşırı milliyetçi ve faşizan örgütleri tek çatı altında birleştiren bir hareket. Sağ Sektör, Ocak ve Şubat 2014’te polisle çatışmalara, kamu binalarının işgaline ve Ukrayna Hükümeti ile birlikte çalışarak Doğu Ukrayna’daki protestoları bastırma eylemlerine katılmıştı.