ABD yine 'kimyasal silah' provokasyonuna sarılıp tehdit etti: Karşılık veririz

İdlib'deki gelişmeler üzerine ABD hükümeti 'Suriye'de kimyasal silah kullanılırsa gereken karşılığı veririz' ifadesiyle Suriye hükümeti ve müttefiklerini açıkça tehdit etti. ABD Nisan ayında da 'kimyasal silah' yalanının ardına sığınarak Duma kentine saldırmıştı.

Dış Haberler

Suriye ordusu ve müttefiklerinin yakın zamanda başlatacağı tahmin edilen İdlib operasyonuna ABD cephesinden tehditler gelmeye devam ediyor.

İdlib’deki gelişmeleri yakından izlediklerini vurgulayan Beyaz Saray, "Eğer Beşar Esad yeniden kimyasal silah kullanmayı seçerse, ABD ve müttefikleri hızlıca ve uygun şekilde karşılık verecektir, bu konudaki duruşumuz nettir" sözleri ile  ABD Başkanı Trump’ın gün içerisinde Twitter’dan başlattığı savaş çığırtkanlığını sürdürdü.

GÜN BOYU TEHDİT AÇIKLAMALARI YAPILDI

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "ABD, Suriye'deki düşmanlıkları aşabilmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 2254 sayılı kararı doğrultusunda kalıcı bir diplomatik çözüm bulmak amacıyla müttefikleriyle beraber çalışmaya yorulmadan devam edecektir" ifadelerine yer verilirken, Trump’ın bugün yaptığı açıklamalar hatırlatıldı.

Trump, bugün Twitter hesabından Suriye ile ilgili tehdit içeren paylaşımında “İdlib'de yüz binlerce insan ölebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Suriye'de savaşın sürdüğü 2011 yılından bu yana defalarca kullanılan "kimyasal saldırı" yalanı, ABD ve Fransa başta olmak üzere pek çok ülkenin Suriye'ye askeri müdahalesine kapı aralamıştı.