ABD polisi diğer ülkelerde 24 yılda öldürülen insanı 24 günde öldürüyor

The Guardian, ABD polisinin öldürdüğü insan miktarını diğer ülkelerle karşılaştırarak ilginç sonuçlara ulaştı. Sonuçlar ABD polisinin çok daha fazla kişiyi öldürdüğünü gösteriyor.

Dış Haberler

The Guardian tarafından yapılan bir haber, ABD polisi tarafından öldürülen insanlarla diğer ülkelerde öldürülenleri karşılaştırarak ilginç sonuçlara ulaşıyor. Habere göre ABD'de 2015'in ilk 24 gününde ölen insan sayısı 59 iken, İngiltere'de 1990 ile 2014 arasında geçen 24 yılda polis tarafından öldürülen insan sayısı 54.

ABD nüfusunun İngiltere'nin 6 katına eşit olduğu söylenirken, Dünya Bankası verilerine göre ABD'de kişi başına düşen kasıtlı cinayet sayısının İngiltere'nin 5 katı olduğu belirtiliyor. İzlanda'da 71 yılda polisin tek bir kişiyi öldürdüğü söylenirken, Kaliforniya'nın nüfusu İzlanda'ya çok yakın olan Stockton şehrinde, 2015'in ilk beş ayında 3 ölüm gerçekleştiği belirtiliyor.

Alman polisinin bir yıl içerisinde öldürdüğü insan sayısının da, ABD polisinin her hafta ölürdüğü insandan daha az olduğu vurgulanırken, ABD nüfusunun Almanya'nın yaklaşık 4 katı olduğu belirtiliyor. Avustralya'da 19 yılda öldürülen insan sayısının 94 olduğu söyenirken, ABD'nin yalnızca 2015 Mart'ında 97 kişi öldürerek bu sayıyı aştığı söyleniyor.

ABD'de polis cinayetlerinin cezası kaldığı bilinirken, polislerin insan öldürmekten çekinmediği, ülkede polis kaynaklı ölümlerin diğer ülkelerin çok üzerinde olduğu belirtiliyor.