TRT skandalı örtbas etmeye çalışıyor

soL'un bugün KPSS skandalına isimleri karışan iki kişinin, AKP'li bakan ve milletvekillerini referans göstererek TRT'nin açtığı kadrolara başvuruda bulunduğu yönündeki haberinden sonra, akşam saatlerinde TRT personel başvuru ekranını sorguya kapattı.

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) isimleri şaibeye karışanlar arasında olan iki kişinin personel alımı için TRT'ye başvurduğunu ve bu iki kişinin başvurularında bir AKP'li bakan ve bir AKP'li milletvekilini referans gösterdiğinin ortaya çıkmasından sonra TRT, personel başvuru ekranını sorguya kapattı.

http://sinav.trt.net.tr/trtbasvuru/basvuru.aspx linkinden girilen başvuru ekranına TC kimlik numarası girildiğinde görülebilen başvuru bilgilerine ulaşım engellendi. TRT, ekrandaki sorgu butonunu çalışmaz duruma getirdi.

Ekranı akşam saatlerinde sorguya kapatan TRT'nin bu işlemle, KPSS sınavında kopya skandalına adları karışan Harun Aydın ve Halil İbrahim Baran'ın başvuru formlarını ve formlarda Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç'ın referans olarak yer alması gerçeğinin kamuoyu tarafından öğrenilmesinin önüne geçmeye çalıştığı düşünülüyor.

Ancak soL, söz konusu kişilerin TRT'ye başvuru formlarını ve formlarında referans bilgilerini içeren görüntüleri bugün okurlarıyla paylaşmıştı.

(soL-Haber Merkezi)