Kayıp trilyon temcit pilavı mı?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün “kayıp trilyon” davasında yargılanmasına yönelik kararını eleştirirken, "Kayıp trilyon temcit pilavı gibi önümüze konuluyor" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kayıp tirilyon davası ile ilgili açıklama yaparak "Türkiye'nin temcit pilavı olan mevzuları oluyor maalesef. Bu da ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuluyor. Yargıda da bazen eski defterleri çıkartalım karıştıralım oluyor. Hukukçuların alanına girmek doğru olmaz ama genel görüş bellidir: Cumhurbaşkanı, vatana ihanet suçu dışında yargılanamaz" dedi.

AKP Genel Merkezi'nde başlayan toplantı öncesinde gazetecilerle sohbet eden Ergün, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayıp trilyon davasında yargılanmasına ilişkin kararının hatırlatılması üzerine, "Bu mevzu çok eskimiş bir mevzudur. Konu büyük çapta kapanmıştır. Konunun esas sorumluları cezalarını almışlar. Diğer kişilerin hepsi bu konu ile ilgili beraat kararlarını almışlar. Açıkta kalan bu konunun bazı yargı mercileri tarafından ısıtılıp ısıtılıp önümüze konulmasının iyi niyetle bağdaşır bir tarafı gözükmüyor.
Açıkçası hukuki bir sonuç çıkmayacağı belli olan bir konudur. Böyle bir konu bulunuyor olmasına rağmen konunun sık sık gündeme getirilmesi başka amaçtadır ama o amaçların ne olduğunu bilemem. Hukuki bir sonuç elde etmek amacı olmadığı çok açık bir sonuçtur. Bu, Türkiye'nin temcit pilavı sayılan mevzularındandır. Bu işler bir sonuca bağlanana kadar ısıtılıp ısıtılıp gelecektir ama sonuç alınabilecek bir konu değildir" dedi.